nieuws

Ex-vennoten Heijloo & Molkenboer verliezen zaak tegen Delta Lloyd

Archief

De voormalige aandeelhouders van Heijloo & Molkenboer zijn door de rechtbank in Amsterdam in het ongelijk gesteld in een langlopende rechtzaak tegen Delta Lloyd.

De partners verwijten Delta Lloyd in zijn tijdelijke hoedanigheid als aandeelhouder (33%) bewust te hebben aangestuurd op een faillissement van het intermediairbedrijf in 2001. Delta Lloyd zou daarmee andere schuldeisers hebben benadeeld. Volgens de rechtbank mist die aantijging elke grond.
De rechtzaak bestond feitelijk uit drie gevoegde zaken, die door de ex-vennoten Henk Heijloo en Jan-Anne van Dijken (gezamenlijk), Rob Uittenbosch en André Martens waren aangespannen. Delta Lloyd beweerde in een tegenvordering dat de vennoten obstructie hebben gepleegd bij de uitvoering van hun werkzaamheden. De rechter heeft alle eisen van tafel geveegd.
Mocht de uitspraak in het voordeel van de vennoten zijn uitgepakt, dan was een claim van _ 15 mln gevolgd aan het adres van Delta Lloyd, dat op zijn beurt _ 10 mln van de vennoten zou vorderen. "Wat ons betreft, is de zaak nu afgedaan", aldus woordvoerder David Brilleslijper van Delta Lloyd.
Of de ex-vennoten in hoger beroep gaan, is nog niet bekend.

Reageer op dit artikel