nieuws

Ex-Spaarbeleggers stappen met Vienalis in uitvaartverzekeringen

Archief

Onder de naam Vienalis is afgelopen maandag een nieuwe landelijke verkooporganisatie van uitvaartverzekeringen van start gegaan. Oprichters Anton Eizema en Jeffrey Leichel (beiden ex-Spaarbelegger) zeggen grote plannen te hebben. “Wij willen één van de topspelers worden in deze markt”, aldus Leichel.

“Nu ook de grote uitvaartverzekeraars het intermediaire kanaal definitief hebben gevonden, hebben wij een uitgelezen kans om ons met Vienalis te positioneren als onafhankelijk specialist in deze niche”, zegt hij. “Bovendien blijken er op dit gebied enorme verschillen tussen de maatschappijen te zijn”, aldus Leichel.
Vienalis (een samentrekking van vie en finale ) gaat producten aanbieden van Dela, Yarden, Monuta, Aegon, Ardanta en Conservatrix. Klaverblad, de Goudse en Reaal hadden geen interesse, aldus Leichert. “Wij hebben bij veel maatschappijen ervaren dat het droevig is gesteld met het enthousiasme voor het uitvaartproduct.”
De aanbieders zullen op twintig verschillende punten worden vergeleken. “Met een uitvraagscript bij de klant kunnen wij binnen vijftien minuten vaststellen welke uitvaartverzekering het best bij de klant past”, aldus Leichert.
Transparantie
Vienalis gaat tevens investeren in online verkoop en daarnaast is het bedrijf van plan om uitvaartproducten te verkopen via een business-to-businesstraject. Voorlopig gaat het bedrijf van start met een verkoopteam van tien mensen; voor het einde van dit jaar verwachten beide oprichters twintig verkopers in dienst te hebben.
Vienalis kiest voor zo veel mogelijk transparantie, zegt Leichel. “Vanaf de start zullen wij klanten inzicht geven in de provisieopbrengsten van verkochte polissen. Verder wordt er standaard gewerkt met een uitvaartcalculator, het eerder genoemde uitvaartscript en en een evaluatieformulier. Op die manier kan de klant zo neutraal mogelijk zijn keuze maken.”

Reageer op dit artikel