nieuws

Ex-partner Akkermans start met nieuwe pensioenadviesformule

Archief

Noach van Beusekom, voormalig partner van Akkermans & Partners, gaat binnenkort van start met Pensioen Professionals Nederland (PPN), een nieuwe formule voor zakelijk pensioenadvies.

Van Beusekom vertrok in november bij Akkermans & Partners om zelf een nieuwe formule op te zetten. “Bij Akkermans & Partners heb ik de vrijheid gehad om een eigen manier om de behoefte van deelnemers in te vullen. Nu wordt er echter een strakkere formule gehanteerd en dat past niet bij mij.”
Met de nieuwe formule wil Van Beusekom nog niet al te veel de trom roeren. PPN richt zich op pensioenadviseurs die, naast hun adviesactiviteiten, ook kennis willen delen met collega’s. De formule is dan ook voornamelijk kennisgericht en werkt met eigen software.
Deelnemers kunnen kiezen uit vier modules. De basismodule kost _ 100 per maand en biedt onder meer gratis telefonisch advies, het gebruik van het PPN-logo, periodiek overleg met een adviseur en landelijke acties. Daarnaast kan voor _ 150 per maand worden gekozen voor een softwaremodule: een zelf ontwikkeld arbeidsvoorwaarden- en pensioenbeheerprogramma. Daarin is ook communicatiesoftware opgenomen, die door bedrijven kan worden gebruikt.
De opleidingsmodule (_ 100 per maand) biedt jaarlijks vier opleidingssessies en twee ‘commerciële brainstormsessies’. Voor _ 50 per maand kan tot slot ook een inkoopmodule worden afgenomen.
Twee labels
PPN werkt met een combinatie van doorlopende provisie en fee. Van Beusekom gelooft niet in een systeem met alleen maar werken op basis van uurtarief. “Het intermediaire adviesbedrijf is kwetsbaar als de provisie-inkomsten wegvallen. Maar er moet wel inzichtelijk worden gemaakt wat men doet.”
Van Beusekom gaat werken met twee labels. Naast PPN is dat Pensioen & Planning Nederland. “We zijn bezig met vestigingen in Arnhem, Nijmegen en Zwolle, maar we hebben nog een paar maanden nodig voordat we echt van start gaan.” Eind dit jaar moet de PPN-formule vijftien kantoren tellen, hoewel de nadruk toch vooral ligt op rustige groei. “Pensioen is langzaam”, stelt Van Beusekom, “maar er is ruimte voor een nieuwe pensioennaam in de markt.”

Reageer op dit artikel