nieuws

Ex-directeuren Starlight nu actief bij bemiddelingsbedrijf Topadvies

Archief

Nederland

De drie ex-directeuren van de failliet verklaarde levensverzekeraar Starlight Leven hebben zich verbonden aan een nieuwe bemiddelingsorganisatie: Topadvies Nederland i.o., gevestigd in Nieuwegein. Het bedrijf is begin deze week operationeel geworden.
Topadvies Nederland is gestart met 25 medewerkers in volledige loondienst (40 uur), van wie 20 actief zijn in de buitendienst. Initiatiefnemer tot de oprichting van het bemiddelingsbedrijf en ook algemeen directeur en enig aandeelhouder zou J.J. Turkesteen (37) zijn. “Op basis van het businessplan was een bank bereid het bedrijf grotendeels te financieren. Welke bank dat is? Nee, dat zeg ik niet”, aldus Turkesteen.
De doelstelling van Topadvies is volgens Turkesteen om dit jaar “enkele miljoenen premie” binnen te halen.
Commercieel directeur
De beide voormalige directeuren H. Heijligers en P. Slijpen van Starlight Leven zijn bij Topadvies in dienst getreden als commercieel directeur, en geven gezamenlijk leiding aan de buitendienst.
Volgens Turkesteen leidt dit niet tot een opwaartse druk op de kosten. “Bij commerciële functies gaat de baat meestal voor de kosten uit. Beide heren worden dan ook afgerekend op grond van hun prestaties.”
Turkesteen benadrukt, dat ook een stuk sentiment aan de benoeming van Heijligers en Slijpen ten grondslag ligt. “In de tijd bij Starlight heb ik goed met hen kunnen samenwerken. Bovendien hebben ze beiden 20 jaar ervaring in de verzekeringsbranche. Waarom zou ik hen dan niet een kans geven om de opgelopen averij bij Starlight te corrigeren?”
Megaplan van Helvetia
Vooralsnog is Topadvies met één risicodrager in zee gegaan: Helvetia Nederland, onderdeel van de Reaal Groep. Ook beperkt het bedrijf zich de eerstkomende tijd tot de advisering van één spaarprodukt: het Megaplan.
Op den duur wordt het assortiment uitgebreid tot de hele range van leven- en schadeprodukten, sparen, hypotheken, en pensioenen, waarbij ook andere aanbieders worden betrokken, vertelt Turkesteen.
“We zijn nog met een handjevol maatschappijen in onderhandeling. Meer risicodragers zijn niet nodig, want we moeten elk een redelijke hoeveelheid produktie kunnen garanderen.”
Opleiding
De opleiding/training op het gebied van produktkennis en verkooptechniek is verzorgd door de maatschappij, in dit geval Helvetia Nederland, vertelt Turkesteen. “Alle medewerkers moeten daarna een examen afleggen, opgesteld door Helvetia. Succesvolle medewerkers krijgen het certificaat van Topadvies en mogen aan de slag.”
Turkesteen ontkent, dat er – afgezien van een binnendienstmedewerker van Starlight – andere ex-medewerkers van deze verzekeraar of Wirth & Partners in dienst zijn genomen. Ook onderstreept hij, volledig afgerekend te hebben met het fenomeen netwerkmarketing. “De medewerker die zich daarvan bedient, staat meteen buiten”, zegt Turkesteen resoluut.
Het correspondentie-adres van Topadvies Nederland is: Perkinsbaan 17, 3439 ND Nieuwegein. Tel. 030-60.22.111/60.54.912 (fax).

Reageer op dit artikel