nieuws

EVO: voor alle heftrucks moet een WAM-polis zijn gesloten

Archief

Ook voor heftrucks die uitsluitend binnen gebouwen worden ingezet, dient een WAM-verzekering te worden gesloten. Dit stelt de EVO, ondernemersorganisatie voor logistiek en transport, naar aanleiding van een uitspraak van de Hoge Raad.

Uit het bewuste arrest van de Hoge Raad komt naar voren, dat ook heftrucks die alleen in gebouwen rijden, onder de Wet Aansprakelijkheidsverzekering Motorvoertuigen (WAM) vallen.
De 65.000 heftrucks die in Nederland worden gebruikt, vallen dus sinds kort niet meer onder de ‘gewone’ avb-polis, aldus de EVO, die schat dat enkele duizenden ondernemers hun verzekering nog niet hebben aangepast en nog geen aparte heftruck-verzekering hebben gesloten. Daarmee lopen zij een groot risico, omdat de heftrucks op dit moment onverzekerd rondrijden. Ontstaat er bijvoorbeeld bij een aanrijding of ongeval letselschade, dan is de ondernemer hiervoor niet verzekerd en moet hij de schade zelf betalen.

Reageer op dit artikel