nieuws

‘Even droog rijden’

Archief

‘Even droog rijden’

Wim de Graaf van DGA Financieel Adviseurs in Middelburg faxte ons het volgende ‘waar gebeurd verhaal’: “Een relatie kwam vandaag aan de balie, met de melding van twee autoschades. Alleen de eerste had hij bij een aangesloten reparateur laten herstellen. Toen de klant namelijk zijn auto ging ophalen met een auto van de zaak, werd hij ingehaald door een jongeman in een BMW 520. De wagen kwam hem erg bekend voor, en dat klopte, want het was zijn eigen auto. Ter plaatse bedroeg de maximale snelheid 80 km. Hij kon tot 140 km per uur zijn eigen auto achtervolgen. Eenmaal bij de reparateur kreeg hij een verrassend antwoord op zijn vraag om uitleg: de auto moest na een wasbeurt even droog worden gereden. Wij hebben de zaak bij de aangesloten reparateur gemeld. Deze deelde ons later mede, dat er niet meer in auto’s van cliënten zal worden gereden, zelfs niet om ze ‘droog te rijden’.”
Hé, dat lijkt mijn BMW wel.
Cabrio
Droogrijden – in dit geval zonder regen – hopen Ron Nikkessen en Jan Voskuijl op zondag 19 september te doen. De twee directieleden van assurantiekantoor Eerste Abcouder hopen dan het Guiness Book of Records te halen door met zo veel mogelijk cabriolets een rijdende stoet te vormen. Voor de dag in Rosmalen (Autotron) hebben zich inmiddels achthonderd cabriorijders aangemeld. “Een stuk of veertig daarvan zijn collega’s uit de assurantiebranche”, aldus Nikkessen, die inmiddels een halve dagtaak heeft aan de organisatie. Toch houdt hij zich aanbevolen voor nieuwe inschrijvingen: tel. 0294-285.515.
Bestorming van de Delftse Poort
Zaterdag 18 september is het weer zover, dan bestormen zo’n 225 mensen de Delftse Poort, althans de trappen van dit Rotterdamse kantoorgebouw van Nationale-Nederlanden. Zestig tussenpersonen en 85 NN-medewerkers gaan een poging doen de 1.471 meter van de begane grond tot aan de 37e etage te bedwingen. Die meters zijn het probleem niet, de 745 traptreden zijn dat wel. De recordtijd is na vijf edities in handen van Gerard Kappert (6.52 minuten in 1997). Bij de vrouwen liet schaatster Annamarie Thomas vorig jaar een toptijd van 9.35 minuten noteren. Onder de 85 wedstrijdlopers bevinden zich dit jaar weer een aantal bekende sporters, waaronder de schaatsers Thomas en vriend Bart Veldkamp, roeier Nico Rienks en de hockeyers Jacques Brinkman en Teun de Nooyer.
Gretige gezichten aan de voet van de 745 treden van de Delftse Poort.
‘Later than you think’
“Enjoy life, ‘it’s later than you think’, is het levensmotto van Arco van der Gaag, zo konden wij lezen in FEM De Week. Bijzonder? Nou, nee. Grappig is wel dat Arco onlangs in dienst is getreden van Zurich, een levensverzekeraar. Misschien kan Zurich dit motto gebruiken om klanten aan te sporen tot het sluiten van een polis? Of zou deze slogan juist averechts werken?
Stoere vrouwen
De redactie ontving afgelopen week een heus persbericht van het Netwerk van Ondernemende Vrouwen. De ons tot nu toe onbekende NOV viert op 10 november namelijk haar vijfjarig bestaan met een bijeenkomst in het hoofdkantoor van verzekeraar (aha!) Interpolis. De club telt inmiddels 150 ondernemende vrouwen en legde in voorgaande jaren bedrijfsbezoeken af bij ING in Amsterdam en Nationale-Nederlanden in Den Haag. Misschien kunnen de ondernemende vrouwen in Tilburg gelijk een bezoekje brengen aan de door Interpolis gesponsorde voetbalclub Willem II. Dan kunnen ze de nieuwe shirts bewonderen waarin de ‘stoere kerels’ zich tegenwoordig voortbewegen. Dennis Schulp laat zien dat de naam van sponsor Interpolis is vergroot, ten koste van de visjes uit het Interpolis-logo.
Falcon-kerels
Over stoere kerels gesproken: Falcon Leven gaat dit jaar voor de tweede maal deelnemen aan de Van Dam tot Dam Loop. De tien mijlen (16,1 kilometer) tussen Amsterdam en Zaandam worden op zondag 19 september afgelegd door zo’n 130 intermediairrelaties en 20 Falcon-mensen, waaronder de directieleden Henk Aarse en Frits Rijnaard.
Falcon beschikt over een speciaal team dat een extra wedstrijdelement niet schuwt. De zogeheten ‘recreatiebusinessloop’ – tien lopers, waarvan de vijf snelste tijden tellen – werd vorig jaar door Falcon gewonnen. Dit jaar werd op deze wijze tevens de Halve Marathon van Egmond op naam van Falcon geschreven. “De mannen willen in de toekomst vijf lange-afstandslopen gaan afwerken: Van Dam tot Dam, Zevenheuvelen, City-Pier-City, en de halve marathons van Egmond en Amsterdam”, aldus marketingmanager Patrick van Hees, die zichzelf wijselijk beperkt tot de middenmoot van de recreanten.
Dennis Schulp: stoere kerel.
In politiebureau
Wij schreven onlangs in deze rubriek over het assurantiekantoor dat is gevestigd in het voormalige gemeentehuis van Schipluiden. Anton van den Wildenberg berichtte ons daarna als volgt: “Ons assurantiekantoor is gevestigd in een voormalig politiebureau. Na verbouwing (en verwijdering van de cel) zijn wij daar gevestigd sinds 1993. Dit kantoor staat in Haps (gemeente Cuyk). In 1998 hebben wij, privé, de ambtswoning van Aarle-Rixtel gekocht. Deze woning werd tot deze tijd bewoond door de burgemeester. De garage is verbouwd tot kantoor.”
Zilveren editie tennistoernooi van John de Haas
Op zaterdag 25 september wordt in Amstelveen het 25e John de Haas Tennistoernooi gehouden. Er zullen circa zeventig genodigden uit de wereld van verzekeraars, intermediairs en experts op de banen van het Amstelpark aantreden voor (gemengde) dubbels. John de Haas (75), die zijn gehele werkzame leven actief was in de assurantiebranche, heeft zich ingezet voor vele evenementen, waaronder het jaarlijkse tennistoernooi van de Amsterdamse assurantieclub ABC. Tekst voor vijfde kolom: Rialto Verzekeringen…Golden Gate Re…we hadden al Erasmus…het wachten is op de verzekeraar die zich de Magere gaat noemen, of zou Brienenoord beter liggen bij het grote publiek?

Reageer op dit artikel