nieuws

Europolis verkoopt fiets- verzekeringen op Internet

Archief

Europolis, een werkmaatschappij van Bovemij, verkoopt sinds afgelopen week fiets- en reisverzekeringen via een nieuwe website op Internet (www.europolis.nl).

De officiële start van de verkoop van fietsverzekeringen werd deze week aangekondigd tijdens de opening van de Fiets-Rai. Ook de Bovag-hulpbrief (te vergelijken met het Wegenwacht-lidmaatschap) kan, al surfend, worden aangeschaft.
Dat het systeem nog niet helemaal goed werkt, blijkt uit een praktijktest die we als redactie hebben uitgevoerd. De fictieve gegevens die we insturen (merk fiets: Honda, aanschafprijs f 2,50) worden zonder problemen geaccepteerd door het systeem. Uit het elektronische aanvraagformulier blijkt dat de makers intensief geput hebben uit een bestaande folder van Europolis, aangezien de klant gevraagd wordt een dealernummer in te vullen. Dat gaat natuurlijk makkelijk als je aan de balie van een fietsenwinkel een aanvraagformulier staat in te vullen, maar thuis achter de pc is het dealernummer meestal niet bekend.
Automatisch
Op de website wordt bovendien gemeld dat de verschuldigde premie automatisch van de bankrekening van de verzekeringsnemer wordt afgeschreven. Dat zou een opmerkelijke nieuwe ontwikkeling zijn op het gebied van verkoop via Internet, aangezien men niet beschikt over handtekening van de verzekeringsnemer. Het klopt dan ook niet. Uit een toelichting van marketing coördinator Rob Janssen van Bovemij blijkt dat de aanvragen via Internet behandeld worden als reguliere aanvragen die per post bij Europolis binnenkomen: de klant ontvangt gewoon een acceptgiro.

Reageer op dit artikel