nieuws

Europese verzekeringstopman strijkt gemiddeld f 4 mln op

Archief

De leiders van de verzekeringsbranche in Europa verdienden vorig jaar gemiddeld _ 4 mln, zo blijkt uit een onderzoek van detacheerder Mercer naar de inkomens van bestuursleden van financiële dienstverleners.

De bestuursvoorzitters van verzekeringsmaatschappijen kregen vorig jaar een gemiddeld basissalaris van _ 0,9 mln. De aanvullende bonussen bedroegen gemiddeld 140% van het basissalaris (tegen 101% over 2006). Daardoor kwam de gemiddelde totale beloning in contanten uit op _ 2,6 mln en de totale directe vergoeding, inclusief lange termijn beloning in de vorm van aandelen of opties, op _ 4 mln.
In het bovenste segment ontvingen de topmannen een beloning van zo’n _ 4,4 mln. De gemiddelde salarisstijging van bestuursleden bij verzekeraars bedroeg vorig jaar 6%, zo meldt Mercer. Dat betekent dat de beloningen aan de top tweemaal zo snel stijgen als de jaarlijkse 3% salarisverhoging die in de Nederlandse bedrijfstak-cao voor de verzekeringsbranche is vastgelegd.

Reageer op dit artikel