nieuws

Europese variant op Hollandsch Glorie Polis

Archief

Levob heeft een Europese variant ontwikkeld op de succesvolle Hollandsch Glorie Polis.

Premies voor de nieuwe Levob Eurotop Polis worden niet belegd in tien grote Nederlandse ondernemingen, zoals bij de Hollandsch Glorie Polis, maar in twintig Europese topondernemingen. Bij de Eurotop Polis heeft de polishouder verder de mogelijkheid om in elk fonds afzonderlijk te beleggen, danwel om in sectoren te beleggen. Levob heeft er vier geselecteerd: ICT, Financiën, Chemie en Farmacie, Food en Retail.
Alvorens de betaalde premies te beleggen, houdt Levob eerst 3% tot 8% aan kosten in. De kosteninhouding is afhankelijk van de looptijd en de wijze van betaling: bij een koopsombetaling voor een nog geen tien jaar lopende verzekering wordt 8% aan kosten ingehouden, bij een langer dan twintig jaar durende post tegen periodieke premiebetaling bedragen de kosten maar 3%. Naast aan- en verkoopkosten van 0,5% wordt jaarlijks 0,5% aan beheerskosten in rekening gebracht.
Ten slotte kent de Eurotop Polis net als de Hollandsch Glorie Polis een zogeheten performance related fee. Dat wil zeggen dat Levob bij een hoger aandelenrendement dan 12% een deel van het ‘overrendement’ inhoudt. De inhouding bedraagt 20%, met een maximum van 3,6 procentpunt.
Deze maand houdt Levob enkele sessies voor het intermediair onder de noemer ‘Optimaal Bijblijven’. Thema van de sessies is deze keer Europees beleggen.

Reageer op dit artikel