nieuws

Europese toppers vormen ronde tafel

Archief

De directievoorzitters van twaalf grote Europese banken en verzekeraars hebben een Europese Ronde Tafel voor Financiële Diensten (ERF) gevormd.

Het dozijn topmanagers wil meer politieke invloed krijgen en met name de vorming van één Europese markt voor financiële diensten bevorderen. Onder de eerste twaalf ‘ridders’ zijn Kees Storm (Aegon), Rijkman Groenink (ABN Amro) en Anton van Rossum (Fortis). De eerste voorzitter van de ERF is Pehr Gyllenhammar, topman van Delta Lloyd-moeder CGNU.
Andere deelnemers zijn: Henning Schulte-Noelle (Allianz), Claude Bébéar (AXA), Michel Pébereau (BNP Paribas), Rolf Breuer (Deutsche Bank), Alfonso Desiata (Generali), Hans Dalborg (Nordea), George Mathewson (Royal Bank of Scotland) en Alessandro Profumo (UniCredito Italiano). De ERF nodigt andere partijen uit ook aan tafel te schuiven.

Reageer op dit artikel