nieuws

Europese organisatie van risk managers opent bureau in Brussel

Archief

De federatie van Europese risk management associaties (Ferma) heeft een centraal bureau in Brussel geopend dat als aanspreekpunt dient voor geassocieeerde leden en andere organisaties.

De opening van het eigen kantoor moet bijdragen tot een verdere ontwikkeling van het vak van risk- en insurance manager en het aanzien van het beroep verhogen. Dit stelde onlangs Maurizio Castelli, de nieuwe Ferma-voorzitter, die in het dagelijks leven risk manager is voor bandenfabrikant Pirelli. Nederlandse risk managers worden bij Ferma vertegenwoordigd door de in 1996 opgerichte Nederlandse Associatie van Risk- en Insurance Managers (Narim). In totaal zijn er negen associaties uit verschillende landen lid van Ferma.
In het Brusselse kantoor zetelt tevens Florence Bindelle. Mevrouw Bindelle vervult sinds kort de nieuw gecreëerde functie van ‘executive manager’, met o.m. als taak een effectieve uitwisseling van ervaringen tussen de Ferma-leden op gang te brengen. Bovendien moet zij zorgen dat de invloed van de federatie binnen Europese organisaties vergroot wordt.
De Ferma houdt op 24 tot 27 oktober in Berlijn een bijeenkomst, ‘Forum’ genaamd. Het wordt volgens de organisatoren de grootste bijeenkomst van europese risk managers, die ooit gehouden is.
Het adres van het Europese Ferma-bureau luidt: Rue de la Presse 4, B-1000 Brussel, tel: 0032.2227.1144, e-mail: ferma@skynet.be. De Narim is te bereiken via tel. 035-699.7733.

Reageer op dit artikel