nieuws

Europese Commissie peilt mening burgers over waarborgfondsen

Archief

De Europese Commissie houdt een enquête naar het nut en de effectiviteit van waarborgfondsen voor het motorverkeer. Iedere EU-lidstaat moet over een instelling beschikken, waar mensen voor compensatie terecht kunnen die tijdens een reis naar een andere lidstaat schade oplopen door een verkeersongeval. Dat is vastgelegd in de vierde Richtlijn voor Motorrijtuigverzekeringen (WAM). Het Nederlandse Waarborgfonds Motorverkeer is zo’n instelling.

Nadat eerder de lidstaten en verzekeringsmaatschappijen hun mening konden geven over het nut en de effectiviteit van waarborgfondsen, is nu de beurt aan alle overige belanghebbenden. Tot 15 juli kan men zijn mening geven via de website http://europa.eu.int/yourvoice/consultations. Een samenvatting van de resultaten zal in een later stadium via dezelfde site bekend worden gemaakt.
Tijdens de behandeling van de vijfde WAM-richtlijn werden door het Europees Parlement vragen gesteld over de verzekering van opleggers. De Europese Commissie heeft toegezegd deze materie te zullen onderzoeken en besloot in de enquête over de waarborgfondsen ook enkele vragen mee te nemen over de verzekering van opleggers.

Reageer op dit artikel