nieuws

Europese bedrijven getroffen door computerproblemen

Archief

Een Brits onderzoeks- en adviesbureau heeft, gesponsord door verzekeraar Ace Europe, een onderzoek gehouden onder Europese senior riskmanagers en zakelijk leiders over global network risk

Hieruit blijkt dat meer dan de helft van de Europese bedrijven in de afgelopen twaalf maanden aanzienlijke financiële verliezen heeft geleden als gevolg van een IT-systeemfout. Ook heeft bijna 40% van de ondervraagden verlies geleden door schade of misbruik van systemen of data voor personeel of aannemers. Circa 25% van de bedrijven heeft te maken gehad met een computermisdrijf. Meer dan 70% gaat door met investeren in meer veiligheid en bescherming zoals firewalls en anti-virussoftware om IT-risicos de komende drie jaar te beheersen. Ace vindt dat Europese bedrijven meer moeten doen om de impact van technologische storingen of criminele acties te verminderen. Veel bedrijven denken dat hun eigen schade- en aansprakelijkheidsprogrammas de schade zullen dekken, maar vaak is dit niet het geval.

Reageer op dit artikel