nieuws

EuropeLoan breidt assortiment uit met spaarhypotheek

Archief

Bij internetbank EuropeLoan zijn nu ook spaarhypotheken te sluiten. Er werden al online annuïteiten-, lineaire en aflossingsvrije hypotheken aangeboden.

De spaarhypotheek wordt gekoppeld aan een verzekering van het voornamelijk online opererende DBV-label EuropeLife. EuropeLoan (www.europeloan.com) zegt in Europa inmiddels meer dan tweeduizend hypotheken te hebben verstrekt; in Nederland zijn dat er “veel meer dan we hadden gehoopt. Maar nog geen duizenden”, aldus manager Benelux Liz Elshove. De bank is actief in Zweden, België, Duitsland, Finland en Nederland.
De administratie van het nieuwe product is – net als voor de overige hypotheken – uitbesteed aan Bouwfonds-dochter Stater. Vorig jaar meldde EuropeLoan al in gesprek te zijn met een verzekeraar over het aanbieden van een spaarhypotheek. Toen was er sprake van dat de verzekeraar ook zelf de hypotheek zou gaan aanbieden. Elshove: “Daar hebben we het met EuropeLife verder niet meer over gehad. Het is wel de bedoeling dat andere partijen, zoals het intermediair en verzekeraars, ook onze producten gaan verkopen. Maar we willen één stap tegelijk nemen”.
EuropeLoan heeft verder de acceptatienormen voor de lineaire, annuïteiten- en spaarhypotheken verruimd naar 125% van de executiewaarde. Rond de jaarwisseling wil de online bank verzekeringen gaan aanbieden; daarover wordt nog met diverse maatschappijen onderhandeld.

Reageer op dit artikel