nieuws

Europeesche: ‘Websites van verzekeraars meestal saai’

Archief

Europeesche Verzekeringen heeft een website gemaakt waarop tussenpersonen, reisbureaus en consumenten hun eigen aanbiedingen kwijt kunnen. Vanaf half juni is de site in de lucht.

Met de bijdragen van relaties hoopt de Europeesche een aantrekkelijke verzekeringssite op Internet te creëren. Volgens woordvoerder Walter van Tiel zijn er maar weinig interessante exemplaren te vinden. “Ga maar eens wat rondkijken op Internet. Websites van verzekeraars zijn over het algemeen erg saai. Ook wij zelf hebben weinig te bieden, behalve af en toe een nieuwe polis of een aanpassing daarop.”
Met een constante stroom van (reis- en recreatie-) aanbiedingen moet de website van de Europeesche de moeite van het bezoeken waard worden. Behalve bijvoorbeeld last-minute-aanbiedingen van reisbureaus verwacht van Tiel dat ook assurantie-adviseurs producten op de site producten zullen gaan aanprijzen. “Het is echter wel de bedoeling dat deze in de reis- en recreatiesfeer blijven. Advertenties voor levensverzekeringen zullen we bijvoorbeeld niet accepteren, maar voor een caravan weer wel.” Het intermediair van Europeesche wordt in staat gesteld om met behulp van een password eigenhandig de aanbiedingen op de website te plaatsen.
Polisaanvraag
Vanzelfsprekend biedt de nieuwe site ook de mogelijkheid reisverzekeringen aan te vragen. Op het aanvraagformulier kan ingevuld worden bij welke tussenpersoon of reisbureau de verzekering moet worden afgesloten. Het intermediair met een eigen website kan het aanvraagformulier van de Europeesche daar bovendien integreren.
Bij de introductie van de site plaatst de Europeesche advertenties in diverse (dag)bladen met teksten als ‘Verdubbel je vakantieplezier’ en ‘Verdubbel je vakantiegeld’, met daarbij een verwijzing naar de website (www.europeesche.nl). Bezoekers van de site kunnen een geldbedrag verdienen door deel te nemen aan een prijsvraag.

Reageer op dit artikel