nieuws

Europeesche strikt reisgigant Travel Unie

Archief

De Europeesche heeft de strijd om het megacontract met touroperator Holland International gewonnen van concurrent Unigarant (ANWB). Hiermee is de reisverzekeraar de officiële ‘huisverzekeraar’ geworden van reisgigant Travel Unie (TU).

“Een goede zaak dat een marktleider als TU in zee gaat met de marktleider in reisverzekeringen”, aldus Europeesche-topman Jan Steenman. Touroperator Holland International is de belangrijkste werkmaatschappij van TU, met daarbij nog eens 110 eigen reisbureaus. Ook Arke, dat Europeesche reeds in de boeken had, is onderdeel van TU.
Europeesche moest zes jaar geleden het contract met Holland International tandenknarsend afstaan aan concurrent Unigarant. De top van Travel Unie, een dochter van het Duitse reisconcern TUI, had in de afgelopen jaren meerdere malen laten doorschemeren dat alle werkmaatschappijen in de toekomst met één reisverzekeraar zaken zouden gaan doen. Unigarant is teleurgesteld over het besluit van TU, maar geeft verder geen commentaar.

Reageer op dit artikel