nieuws

Europeesche stopt nieuwwaarde in combi-annuleringsdekking

Archief

De Europeesche heeft in samenwerking met touroperator Arke een nieuw reisverzekeringsprodukt bedacht. De verzekering, ‘Vakantie-Garantie’ genaamd, is de combinatie van een reguliere reisverzekering en een annuleringsverzekering met een soort nieuwwaarde-dekking. Half december wordt het produkt geïntroduceerd.

De ‘Vakantie-Garantie’, waarvan de prijs volgens woordvoerder W. van Tiel slechts een fractie hoger is dan de som van niet samengestelde reis- en annuleringsverzekeringen, valt op door de uitgebreide dekking die de annuleringsverzekering biedt. Bij het afbreken van een vakantie krijgt de verzekerde met een vakantie-garantie de volledige reissom terug, in tegenstelling tot een reguliere annuleringsverzekering die slechts een vergoeding biedt voor de niet genoten vakantiedagen. Ook is een echtscheiding in het nieuwe produkt gedekt als grond voor het annuleren van een reis (“Dat was een grote wens van de markt”, aldus Van Tiel).
Samen met Arke
De Europeesche heeft het produkt ontwikkeld in overleg met touroperator Arke, een belangrijke afnemer met een eigen keten van reisbureaus. Volgens de Europeesche vormde de toenemende concurrentie van direct-writers de aanleiding voor verzekeraar en touroperator om gezamenlijk aan een nieuw produkt te werken. “Reisbureaus hebben meestal niet veel moeite om annuleringsverzekeringen aan hun klanten te verkopen, maar met reisverzekeringen hebben ze te maken met agressieve concurrenten. De mailings die direct-writers vlak voor het vakantieseizoen versturen, spelen goed in op de gemakzucht van de klant. Door nu de annuleringsverzekering te koppelen aan de reisverzekering en die combinatie te voorzien van een extra dekking, kan het reisbureau een ‘gemakkelijk’ produkt presenteren bij het boeken van een reis”, aldus Van Tiel.
Het nieuwe produkt, dat ook via het intermediair verkocht zal worden, kent drie varianten: de Vlieg, Auto, en Bus Vakantie-Garantie. Op dit moment wordt de eerste variant bij wijze van proef aangeboden door 60 Arke-reisbureaus.

Reageer op dit artikel