nieuws

Europeesche stalt expertise- afdeling bij CED Bergweg

Archief

De Europeesche besteedt haar expertise-activiteiten per 1 mei uit aan expertisebedrijf CED Bergweg. De experts van de Europeesche worden daar gedetacheerd.

De uitbesteding van expertise-activiteiten is volgens de Europeesche ingegeven door economische motieven. De eigen expertise-afdeling (vijf medewerkers) voor pleziervaartuigen- en caravan-expertises is te klein om te handhaven, zegt algemeen directeur Jan Steenman van de Europeesche. “De afdeling kon onmogelijk het gehele land servicen. Dat vergde te veel rijtijd. Verder kunnen bepaalde investeringen, onder meer op het gebied van automatisering, nu achterwege blijven.”
De vijf medewerkers die vanuit huis werken, blijven in dienst van de verzekeraar. Wel worden zij straks ‘aangestuurd’ door het management van CED Bergweg.
Samenwerking
De caravan-expertise zal volledig worden verzorgd door CED Bergweg. De pleziervaartuigen-expertise wordt feitelijk ondergebracht bij expertisebureau Esma den Drijver in Amsterdam. “Met dit gespecialiseerde expertisebureau wordt sinds enkele jaren strategisch samengewerkt”, vertelt manager Peter van Es van CED Bergweg.
Medio vorig jaar nam Amev het initiatief om zijn auto-expertise de deur uit te doen en onder te brengen bij de divisie Voertuigen & Techniek van CED Bergweg. Vijf van de tien medewerkers stapten over, maar bleven in dienst van de verzekeraar; de andere helft trad uit. Tevens kregen deze medewerkers een werkgelegenheidsgarantie tot de vut of pensioengerechtigde leeftijd.

Reageer op dit artikel