nieuws

Europeesche partner in virtueel reisbureau

Archief

Europeesche verzekeringen is deelnemer in een nieuw Internet-initiatief van zo’n honderd onafhankelijke reisagenten. Het initiatief, ‘Reisadvies Plus’ geheten, biedt behalve een website waar rechtstreeks geboekt kan worden ook een reismagazine en een gezamenlijke campagne. Bovendien kunnen er via de site straks rechtstreeks reisverzekeringen aangeschaft worden.

De nieuwe reisportal van de reisbureaus wordt een tegenhanger van ‘Travel Planet’, een virtueel reisbureau dat momenteel door Travel Unie (de grootste reisorganisatie van het land) in samenwerking met KPN wordt gebouwd. Op Travel Planet wordt straks ook aan andere reisorganisaties ruimte geboden om hun producten aan te bieden. Een groot aantal reisbureaus ervaren deze plannen als bedreigend.
Nationale-Nederlanden
Het voornemen van Travel Unie lijkt sprekend op de nieuwe Internet-plannen van Nationale-Nederlanden, dat medio augustus op Internet een virtueel assurantiekantoor wil openen. Vanuit het onafhankelijke intermediair zijn er echter nog geen gezamenlijke Internet-initiatieven bekend. Zowel de NVA als de NBVA melden dat er ‘vooralsnog geen plannen in die richting’ bestaan. De NBVA zegt momenteel de meeste prioriteit te geven aan het op adequaat Internet-niveau brengen van haar leden. “Een gezamenlijke commerciële activiteit op Internet lijkt me voor de toekomst echter niet ondenkbaar”, aldus Paul Oostdam van de tussenpersonenorganisatie.

Reageer op dit artikel