nieuws

Europeesche introduceert modulaire motorfietspolis

Archief

De Europeesche heeft een modulaire motorfietspolis op de mark gebracht. Verder zijn de tarieven van de meest uitgebreide verzekering met 15% verlaagd, aldus de maatschappij.

Volgens de Europeesche biedt het nieuwe product meer keuzemogelijkheden om een motorverzekering op maat samen te stellen. Onder meer kan de dekking worden afgestemd op het soort motorfiets en het gebruik daarvan (bijvoorbeeld recreatief of dagelijks).
Gekozen kan worden uit vijf dekkingsrubrieken: WA (f 5.000), beperkt casco standaard (brand, diefstal, verduistering, storm en transport), beperkt casco plus (idem plus accessoires tot f 1.000), volledig casco standaard (bouwjaarkorting van 5% tot 20%) en volledig casco plus (drie jaar nieuwwaardedekking en accessoires tot f 1.000). Uitbreidingen zijn mogelijk met: helm, kleding en schoenen; hulpverlening Europa; ongevallen inzittenden, en motorrechtsbijstand.
Motorrijders vanaf 23 jaar krijgen een startkorting van maximaal 50%. De starttreden kunnen oplopen van één tot maximaal acht BM-tredes, afhankelijk van leeftijd en jaarkilometrage. Een motorrijder van 24 jaar met een kilometrage van minder dan zesduizend per jaar ontvangt een premiekorting van 40%; voor rijders vanaf 35 jaar en hetzelfde jaarkilometrage is de premiekorting 50%.
Het eigen risico voor zowel de beperkt casco plus- als de volledig casco plus-dekking bedraagt f 100. Vanaf BM-trede 9 vervalt het eigen risico volledig. Bij de standaard beperkt- en volledig cascodekking is het eigen risico f 300, en bij diefstal f 1.000.

Reageer op dit artikel