nieuws

Europeesche en SVV helpen reisagenten aan B-diploma

Archief

De Europeesche gaat in samenwerking met de SVV volgend voorjaar bij wijze van proef een B-cursus (nieuwe stijl) verzorgen voor reisagenten.

Reden hiervan is volgens de Europeesche, dat reisagenten zonder Assurantie B-diploma doorlopende reisverzekeringen niet mogen verkopen.
Woordvoerder W. van Tiel van de Europeesche: “Vijftig procent van het premie-inkomen van de Europeesche komt van reisagenten. Reisagenten hebben veruit het grootste marktaandeel in aflopende reisverzekeringen, maar in doorlopende reisverzekeringen blijven ze achter, want 90% van hen heeft niet het daarvoor vereiste B-diploma. Van de buitenlandse vakanties wordt momenteel circa 16% verzekerd met een doorlopende reisverzekering, maar dat marktaandeel groeit met ongeveer 2% per jaar naar een niveau van circa 23%. Die groei gaat ten koste van het marktaandeel van de aflopende reisverzekering”.
Die ontwikkeling dreigt voor de Europeesche omzetvermindering op te leveren. Om dat gevaar te keren, wil de Europeesche de reisagenten helpen het Assurantie B-diploma te halen.
De SVV levert het lesmateriaal en verzorgt de mondelinge begeleiding. De Europeesche vult dat aan met bijscholingsdagen.
In tegenstelling tot reisbureaus verkoopt de tussenpersoon relatief weinig aflopende reisverzekeringen, zegt Van Tiel. “Hij is sterker in de verzekering van automobilistenreizen en verkoopt daarbij een groeiend aantal doorlopende reisverzekeringen”.

Reageer op dit artikel