nieuws

Europeesche collega’s samen op vakantie

Archief

Medewerkers van Europeesche kunnen in het vroege voorjaar met elkaar van de wintersneeuw genieten. Al twaalf jaar lang wordt er dan door collega Saskia van Geelen van Fit Form Fitness Catering een wintersportreis georganiseerd. Ook het komende winterseizoen vindt er een dergelijke happening plaats. De precieze plek van bestemming is nog niet bekend.

Is het leuk om met collega’s op vakantie te gaan?
Voor sommigen hoeft het inderdaad niet. Anderen vinden het heel gezellig. De contacten worden makkelijker. Je gaat op een andere manier met elkaar om. Medewerkers kunnen hun partner of een introducé meenemen, maar er zijn er ook die alleen meegaan. Het is ieder jaar weer een heel gevarieerd en enthousiast gezelschap, met mensen van twintig tot zestig jaar. Het is leuk om te zien dat je mensen die nog nooit geskied hebben, op deze manier sneller over de drempel trekt. Ze vinden het minder eng.
Wat is jouw rol bij de wintersportvakantie?
Ik organiseer het samen met een andere collega van Fit Form. De wintersportvakantie is ons initiatief. Dit houdt in dat ook belangstellenden van andere bedrijven waar wij bedrijfsfitness verzorgen, zoals De Goudse en diverse ministeries, zich bij het reisgezelschap kunnen aansluiten. De Europeesche-medewerkers waren tot nu toe altijd in de meerderheid.
Wij zorgen voor de begeleiding. Niet alleen op het organiserende vlak, maar vooral op het sportieve. Niet dat we ter plekke de skilessen verzorgen. Dat mag niet. We maken met de meer ervaren skiërs tochten. En ter voorbereiding van de skivakantie is er op de bedrijfsfitness skigym.
En we proberen er natuurlijk iets leuks van te maken. Zo sluiten we de week altijd af met een wedstrijd. We zijn al eens op grote banden de berg afgekomen of op grote houten ski’s waar je met z’n vieren opstaat. En we regelen extra activiteiten, zoals een arrensleetocht, rodelen, zwemmen of karten.
Hebben jullie een vaste bestemming?
De eerste reis was al in 1993. Sindsdien zijn we negen keer met de Europeesche weggeweest. Ieder jaar kijken we naar een andere bestemming, zodat het aantrekkelijk blijft voor de mensen die al een keer eerder mee -zijn geweest. Zo zijn we al in Valfréjus, Valmeinier, Valloire, Ried, Kirchberg en Morgins geweest. We zoeken dan een pension dichtbij het dorp, dichtbij de piste, voldoende mogelijkheden voor wandelaars, langlaufers, beginnende en gevorderde skiërs. We gaan wel altijd in maart. Dan is het langer licht en mooier weer.
En, tijdens zo’n vakantie al eens gebruik mogen maken van de speciale gipsvluchten?
Nee, gelukkig nog nooit. Er is ooit maar één keer iets gebeurd. Dat was een ervaren skiër die het al een tijd niet meer had gedaan. Die is verkeerd uit de lift gevallen en was daarna te stijf om nog verder te skiën.
Wat is de leukste herinnering?
Iedere reis is weer anders, qua sfeer, mensen en gebeurtenissen. Ik herinner me dat er een keer een wat ouder stel meeging om te langlaufen. Het was voor hen de eerste keer. Wat we ons niet gerealiseerd hadden, was dat de langlaufloipe boven op de berg was en niet in het dal. Die mensen hadden gehoopt op mooie bostochten. In plaats daarvan kregen ze te maken met verijste loipes en af en toen aardige afdalingen. Omdat ze niet op de langlauflatten naar beneden durfden, deden ze die af, legden ze in de loipes en lieten ze bovenaan los. Zelf renden ze er snel achteraan.
Ooit wel eens eraan gedacht om ’s zomers ook iets te organiseren?
Natuurlijk! We hebben voldoende ideeën. Er zijn genoeg leuke activiteiten in bijvoorbeeld België te bedenken. Er is alleen nog nooit iets van gekomen.
Het reisgezelschap in Valfréjus. Saskia van Geelen is de tweede van rechts op de achterste rij.

Reageer op dit artikel