nieuws

Europa geeft AXA groen licht voor overname Winterthur

Archief

De Europese Commissie heeft het groene licht gegeven voor de overname van Winterthur door AXA. Hoewel de activiteiten van beide groepen overeenkomen, voorziet de Europese Commissie geen concurrentieproblemen.

In Nederland zijn er in elk geval geen problemen, omdat beide bedrijven hier geen overheersende positie innemen. Dat is wel het geval in de Belgische verzekeringssector, waar de combinatie AXA-Winterthur op basis van het brutopremie-inkomen tot de drie grootste verzekeraars behoort.
Met name op schadegebied zijn er belangrijke overlappingen. AXA heeft bij onze zuiderburen een marktaandeel van 16%, terwijl Winterthur tekent voor een kleine 7% van de Belgische markt.
In ons land is Jan van den Berg, huidig bestuursvoorzitter van AXA Nederland, benoemd tot chief executive officer van de combinatie AXA-Winterthur.

Reageer op dit artikel