nieuws

Eurolloyd: eigen versie beurspolis

Archief

Assuradeurenbedrijf Eurolloyd heeft de standaard basisvoorwaarden voor beurspolissen zoals die door beursvereniging VNAB zijn ontwikkeld, aangepast.

De VNAB heeft per 1 januari 2006 nieuwe, gestandaardiseerde basisvoorwaarden ontwikkeld voor de beurspolissen, die aansluiten op het nieuwe verzekeringsrecht. Eurolloyd vindt die basisvoorwaarden echter op veel punten niet transparant genoeg. “Aangezien het intermediair de voorwaarden ook begrijpelijk moet kunnen maken aan klanten, hebben wij deze basisvoorwaarden herschreven”, zegt directeur Hans van Ommen.
Eurolloyd doelt met name op de beursvoorwaarden voor zaak- en bedrijfsschadeverzekeringen (NBZB). De eigen variant van deze standaardvoorwaarden heet ‘de Beurspolis voor Bedrijven J2006’. “Alle oude rechten worden gerespecteerd”, zegt Van Ommen. “Ook worden bepaalde extra dekkingen en vergoedingen toegevoegd en zijn hier en daar verzekerde limieten verhoogd waar het gaat om vergoedingen boven het verzekerde bedrag. Wel hebben we geprobeerd zo dicht mogelijk bij de NBZB te blijven. We hebben gekozen voor een modulaire opzet, wat veel problemen oplost.”
De Eurolloyd-versie biedt ten opzichte van de VNAB-versie extra vergoeding voor onder meer schade door overstroming na een plaatselijke wolkbreuk, instorting door hevige sneeuwval en het doorbetalen van werknemers na een gedekte gebeurtenis.

Reageer op dit artikel