nieuws

Eurofa biedt particulier belegging in zeeschepen

Archief

Eurofa Financieel Adviseurs gaat particulieren de mogelijkheid bieden om rechtstreeks te beleggen in Nederlandse zeeschepen ter waarde van ruim f 1,5 mln.

Het jonge financieel advieskantoor in Rolde heeft een beleggingsconstructie bedacht die extra fiscale voordelen moet opleveren voor particuliere beleggers.
Op de Beurs Geldzaken die op 19, 20 en 21 maart in Utrecht wordt gehouden, biedt Eurofa participaties aan in twee ultramoderne container-feederschepen voor het containervervoer: de Farmsum en de Nansum. Het gaat daarbij om 316 participaties van elk f 50.000.
Scheepvaartondernemer
Door aankoop van een of meer participaties neemt de belegger feitelijk een belang in een commanditaire vennootschap (CV) die per zeeschip wordt opgericht. Deze vennootschap wordt na vijf jaar weer opgeheven.
Elke houder van een of meer van participaties wordt fiscaal beschouwd als scheepvaartondernemer en geniet daardoor bijzondere belastingvoordelen. Bij een belastingtarief van 60% kan dit over vijf jaar een samengesteld rendement van netto 15% opleveren, aldus Eurofa.
Opgericht
Eurofa (twee medewerkers) is in juli 1995 opgericht en staat onder leiding van directeur/eigenaar Rita Meijering, die al vijftien jaar werkzaam is in de verzekeringsbedrijfstak, onder meer bij direct-writer OVVM (nu Groene land). Het advieskantoor houdt zich bezig met persoonlijke financiële planning en biedt schadeverzekeringen aan als serviceproduct. De verzekeringen worden ondergebracht bij onder meer Avéro, NN, FairGo, en Zwitserleven.
Het postadres van Eurofa luidt: postbus 33, 9450 AA Rolde. Tel. 0592-24.80.31, fax 0592-24.80.30.
De belegger in zeeschepen is voor de fiscus een scheepvaartondernemer.

Reageer op dit artikel