nieuws

Euro-kosten zijn aftrekbaar

Archief

De kosten die gemaakt worden voor het aanpassen van bedrijfssystemen aan de euro zijn aftrekbaar voor de belasting.

Als apparaten, software of andere zaken waarop nog wordt afgeschreven eerder dan gepland moeten worden vervangen in verband met de euro, dan mag het resterende bedrag direct worden afgeschreven. Dat meldt werkgeversorganisatie VNO-NCW.
Voor kleine ondernemingen is daarnaast nog een fiscale tegemoetkoming in het leven geroepen: een extra zelfstandigenaftrek van f 200, óf – voor kleine ondernemingen – een extra investeringsaftrek van 3%, indien per jaar niet meer dan f 66.111 wordt geïnvesteerd. Beide regelingen gelden voor de jaren 1999 tot en met 2001.
Op de website van de Belastingdienst (www.belastingdienst.nl) kan onder het kopje Euro op veel vragen een antwoord worden gevonden.

Reageer op dit artikel