nieuws

Euler Hermes en Coface zijn nu bijna even groot

Archief

Op de Nederlandse kredietverzekeringsmarkt lijkt Coface binnenkort Euler Hermes af te lossen als één na grootste verzekeraar. Euler Hermes, wereldwijd marktleider, boekte in het eerste halfjaar 3,5% minder omzet, terwijl Coface met liefst 35% groeide.

De inkomsten van Euler Hermes kwamen uit op e 18,9 (19,6) mln. Daarbij is de omzet uit incassodiensten, kredietmanagement en de activiteiten van garantieverzekeraar Interborg meegerekend. Interborg voert tegenwoordig de naam Euler Hermes Interborg. Dat hangt samen met een vergroting van het aandelenbelang van het concern van 60% naar 95%. De resterende aandelen zijn nog in handen van de Interborg-directie. Vorig jaar droeg de garantieverzekeraar bijna 10% bij aan de totale omzet van Euler Hermes in ons land.
Het bedrijf wijt de afname van het premie-inkomen aan de nog steeds zwakke economie, die heeft gezorgd voor een lagere verzekerde omzet bij de klanten. “Dat wordt in de tweede helft van het jaar rechtgetrokken”, denkt woordvoerder Kristof Franse. Wereldwijd boekte het concern e 914 mln (+3%) omzet en e 92,1 mln (+78%) nettowinst.
De grootste kredietverzekeraar van ons land, Atradius, maakt geen halfjaarcijfers bekend. Nummer drie Coface boekte in de eerste zes maanden een omzet van e 16,7 (12,4) mln en nadert daarmee Euler Hermes met rasse schreden. Als Interborg bij Euler Hermes niet wordt meegerekend, zou het verschil in omzet tussen beide maatschappijen nog minder dan een half miljoen bedragen.

Reageer op dit artikel