nieuws

Esser managementadviseur bij bureau The Wyatt

Archief

H. C. Esser is sinds 1 maart in een deeltijdfunctie als managementadviseur verbonden aan The Wyatt Company in Hoofddorp. Het bureau doet onderzoek en adviseert op het gebied van werknemersvoorzieningen en software. Het gelijknamige Amerikaanse moederbedrijf werkt via 70 kantoren over de hele wereld.

“Wyatt heeft grote plannen in Nederland, zowel met de salarispoot als de actuariële poot en de software”, vertelt Esser, die het bedrijf in Nederland verder gaat uitbouwen. The Wyatt ging twee jaar geleden in ons land van start en heeft nu 12 medewerkers. Het management is gevestigd in Brussel.
Esser heeft begin van de jaren tachtig voor het Amerikaanse soortgelijke adviesconcern William M. Mercer een kantoor in ons land gestart. Hij was daar algemeen directeur. Mercer heeft in 1994 de adviesbureaus Rietmulder en Ten Pas overgenomen. Esser is in augustus 1994 door een beroerte getroffen en heeft in verband daarmee ‘zijn’ bedrijf verlaten.
Er zit volgens de managementadviseur bij The Wyatt een sterke groei in werknemersvoorzieningen. “De pensioenvoorziening is gevolgd door zorgverzekeringen. Er komen steeds meer personeelsverzekeringen bij als secundaire arbeidsvoorwaarde. Steeds meer werknemers kijken minder naar de hoogte van het salaris en meer naar de waarde van het totale pakket van voorzieningen. De ontwikkeling gaat sluipend voort. Het wordt hier een copie van de situatie in Amerika”.

Reageer op dit artikel