nieuws

Esma neemt mensen en werk over van failliet Den Drijver

Archief

Esma Expertise (Amsterdam) heeft de belangrijkste bedrijfsactiviteiten overgenomen van expertisebureau Den Drijver, dat vorige maand surseance van betaling aanvroeg en op aanvraag van de bewindvoerder inmiddels failliet is verklaard.

Ook de lopende opdrachten worden door Esma overgenomen. Den Drijver, net als Esma gespecialiseerd in watersport, was tot vier jaar geleden nog onderdeel van Esma. Erik den Drijver is het toen voor zichzelf gaan proberen, maar dat werd uiteindelijk geen succes. “Enkele medewerkers van Den Drijver hebben ons opnieuw benaderd met de vraag of wij de activiteiten wilden overnemen. Vier medewerkers zijn inmiddels overgestapt en we praten nog met een vijfde”, aldus Peter Regtuit, die de leiding heeft over de expertisetak die Esma sinds november, na de overstap van de mensen van Den Drijver weer heeft.
“Esma is in totaal goed voor een jaaromzet van _ 10 mln, maar daarvan is maar een klein gedeelte afkomstig uit expertisewerkzaamheden”, zegt Regtuit. “Wij vormen een groep bedrijven die actief is in onder meer het assisteren van scheepswerven bij het uitvoeren van reparaties, maar ook in transport.”
Dextton
Erik den Drijver heeft inmiddels, samen met zoon Menno en twee medewerksters voor secretariële en administratieve ondersteuning, een doorstart gemaakt als nautisch schadeonderzoeks- en adviesbureau Dextton (den Drijver EXpertise, Taxatie en ToedrachtsONderzoek).
“Het is gelukkig allemaal vrij snel en soepel gegaan”, vertelt Den Drijver senior. “We blijven ons, in afgeslankte vorm, bezighouden met expertise en diefstalonderzoek in de nautische sector. En gezien de specialistische aard van onze werkzaamheden, verwacht ik dat we vooralsnog wel ‘afgeslankt’ zullen blijven.”
De website www.stolenboats.nl is overgegaan van Den Drijver naar Dextton en ook de onderzoeken die Erik den Drijver zelf onderhanden had, zijn meegegaan naar Dextton. Inmiddels heeft een verhuizing plaatsgevonden uit Weesp. Dextton is gevestigd aan de Berlaarstraat 93 in Amsterdam.

Reageer op dit artikel