nieuws

Erkenning voor Masteropleiding na twee jaar rond

Archief

Het Ministerie van Onderwijs heeft na twee jaar de masteropleiding Verzekeringskunde erkend. De opleiding wordt gegeven aan de Universiteit van Amsterdam en wordt zowel financieel als inhoudelijk gesteund door het Verbond van Verzekeraars.

Door de erkenning van het ministerie mogen studenten de titel ‘master in verzekeringskunde’ voeren na hun afstuderen. Het Verbond is blij met de erkenning. “We kunnen nu nog meer studenten interesseren voor de opleiding.”
De opleiding ging in 2004 van start. Vorig jaar augustus studeerden de eerste 26 studenten af. De opleiding werd al eerder geaccrediteerd door het Nederlands-Vlaams Accreditatie Orgaan (NVAO), maar dat leidde er niet toe dat de opleiding werd opgenomen in het standaardprogramma van de universiteit. Na de erkenning is de opleiding nu wel opgenomen in het Centraal Register Opleidingen Hoger Onderwijs.
Studiefinanciering
Studenten kunnen echter nog geen aanspraak maken op studiefinanciering. Dat kan pas als de opleiding ook goedkeuring krijgt om de graad master of science te verstrekken.
Eind vorig jaar zijn het Verbond en de universiteit in beroep gegaan bij de bestuursrechter om dit voor elkaar te krijgen. “Onbegrijpelijk dat deze titel nog niet mag worden afgegeven, aangezien de NVAO er positief over heeft geadviseerd. Bovendien viel de hoorzitting vorig jaar mei positief uit voor de masteropleiding”, aldus het Verbond.

Reageer op dit artikel