nieuws

Erasus zet hypotheken in de schijnwerpers

Archief

Erasmus Verzekeringen brengt tot eind deze maand het hypotheekassortiment extra onder de aandacht van het intermediair.

De actie die vorige maand van start is gegaan, bestaat uit een nieuwe folder voor de hypotheekadviseur met daarin alle hypotheekvormen en consumentenfolders van de afzonderlijke hypotheken. Het intermediair ontvangt tijdens de actieweken 0,25% provisie op de spaarhypotheken, bovenop de standaard 2%.
Erasmus zegt met haar risicotarieven overigens 10 tot 15% onder de markt te zitten, dankzij overeenkomsten met MNF en Direktbank.
Vrouwentafels
Ook wat betreft het gebruik van de sterftetafels, zegt de verzekeraar zich te onderscheiden van de concurrent. “Wij hanteren bij de premies voor levensverzekeringen bij een vrouwelijke verzekerde ook daadwerkelijk de sterftetafels voor vrouwen”, zegt hoofd Hypotheken Wil Roessen. Volgens hem wordt bij de concurrent meestal de afgeleide vorm van de mannentafel gebruikt met een verschil in leeftijd van vijf jaar in plaats van gemiddeld zeven jaar. “Puur gemakzucht”, geeft Roessen als verklaring. “Eén sterftetafel gebruiken, is natuurlijk gemakkelijker, maar wij willen vrouwen eerlijk behandelen. Het effect is dat wij een veel scherper premieniveau hanteren. In alle gevallen zijn vrouwen bij ons goedkoper uit.”

Reageer op dit artikel