nieuws

Erasmus ziet jazzfestival wel zitten

Archief

Jol toch banden met voetbalpool?

Voetbalscheidsrechter Dick Jol blijkt toch nauwe banden te onderhouden met een voetbalpool. Nee, hij zet geen grote gelden in op wedstrijden die hij zelf fluit, zoals enkele jaren geleden werd gesuggereerd. Maar Jol laat zich tijdens wedstrijden assisteren door Jaap Pool, accountmanager Employee Benefits bij Nationale-Nederlanden in de regio Noord. Pool is grensrechter.
Ook tijdens het jongste Europees Kampioenschap voetbal in ons land liet Jol zich assisteren door de NN-medewerker. Jaap Pool, die een passie heeft voor voetbal, was net als heel Nederland in de ban van het EK-voetbal. Aan het penalty-drama tegen Italië heeft hij echter geen kater overgehouden. Pool mocht als enige Nederlandse grensrechter de poulewedstrijden Zweden-Turkije, Duitsland-Portugal en Spanje-Slovenië vlaggen. Hoogtepunt vond Pool de kwartfinale in de Arena tussen Portugal en Turkije. “Een kwalificatie voor een EK of WK is het ultieme wat je als grensrechter kunt bereiken. Het was een onvergetelijke ervaring”, aldus Pool.
Voorafgaand aan de EK-kwartfinale Portugal-Turkije stond grensrechter Jaap Pool (tweede van rechts) naast doelman Victor Bahia van Portugal. Vierde van links is arbiter Dick Jol.
Erasmus ziet jazzfestival wel zitten
Jazzfanaten zitten voorlopig goed bij Erasmus. De verzekeraar heeft zo’n warm gevoel overgehouden aan het sponsoren van de 25e editie van het North Sea Jazz Festival dat ook volgend jaar de buidel zal worden opengetrokken om het jazzfestival te financieren. Dit jaar mochten tientallen relaties, uitgedost in de gele kleur van de maatschappij (zie foto) het optreden van Chris Barber Jazz & Blues Band ‘Echoes of Ellington’ bijwonen. Jazz sluit aan bij onze filosofie, motiveert Erasmus haar besluit. “Jazz kent vele stijlen, van klassiek tot experimenteel, en biedt voor elk wat wils”.
Trappenloop als krachttoer
Dankzij de activiteiten van Nationale-Nederlanden is het trappenlopen uitgegroeid tot een serieuze sportieve krachtmeting. Vergt het voor menigeen te veel inspanning om enkele trappen achter elkaar te nemen, op zaterdag 21 oktober proberen wedstrijdlopers, verzekeringsadviseurs en ING-medewerkers binnen een aantal minuten de maar liefst 745 traptreden van het NN-gebouw Delftse Poort in Rotterdam te beklimmen. De snelste tijd voor de verzekeringsadviseurs staat nog altijd met 7.17 minuten op naam van Rachid Ben Meziane, werkzaam bij assurantiekantoor T.A. van den Berg in Heinenoord. Deelnemers voor de zevende editie kunnen zich aanmelden bij het Evenementenbureau van NN, faxnummer: 010-513.01.59.
Dodelijke dorst
Werknemers in het verzekeringsbedrijf, zeker in commerciële functies, zijn gewend om regelmatig te (moeten) drinken. Een werknemer van een Britse verzekeraar in Cardiff moest zijn eeuwige dorst naar alcohol onlangs met de dood bekopen. Na de rugbywedstrijd Wales-Italië (47-16) dronk hij op de goede afloop maar liefst achttien pints bier tijdens een negen uur durend drinkgelag. Een bloedtest wees later uit dat de man een alcoholpromillage had van 2,5 keer de toegestane limiet voor autobestuurders…
Tussenpersoon mist de boot
Zo’n zestig assurantiekantoren die het Watersport Totaalpakket van Avéro aan de man hebben gebracht, zijn door de maatschappij uitgenodigd voor een bezoek aan de internationale botenshow Hiswa, die van 5 tot en met 10 september in de haven van IJmuiden wordt gehouden. Naast een hapje en drankje mogen deze ‘watersportrelaties’ een gratis poster bestellen van De Witte Walvis, de Lemster aak waarop Achmea onder meer relaties uitnodigt. “De poster kunnen zij in de etalage van hun kantoor hangen”, aldus productmanager Johan Douma van Avéro. Een vaartocht op het Achmea-vlaggeschip zit er echter niet in. Zichzelf respecterende tussenpersonen zullen zich nu wel in de boot genomen voelen…
‘Niet te filmen’
De Britse verzekeringsmarkt Lloyds’ of London heeft zich weinig populair gemaakt bij Hollywood. De Amerikaanse filmproducent had een film willen maken op locatie over de teloorgang van de Names, de particulieren die hun vermogen aanwenden voor de verzekering van soms buitenissige risico’s. Door de bedroevende resultaten van Lloyds’ in de achterliggende jaren zijn veel Names failliet gegaan, voldoende stof voor een Hollywood-film met in de hoofdrol Brigitte Nielson. “Daar komt niets van in”, was de reactie van een Lloyds’ zegsman. “We hebben zo al genoeg mopperende Names. Aan fictieve ontevreden Names is dus geen behoefte.”
Topmannen ING en Achmea slaan hun slag op Pro-Am
Bestuursvoorzitters Ewald Kist (ING) en Nol Hoevenaars (Achmea) gaven voorafgaande aan het Dutch Open, het golfkampioenschap van Nederland voor professionals, acte de presence in de duinen van Noordwijk. Tijdens een Pro-Am kreeg het duo les van golfprofessional Padraig Harrington, op uitnodiging van TPG-topman Ad Scheepbouwer die hen met oranje (!) petten, ballen en tee’s verwelkomde. De prestatie van zowel Kist als Hoevenaars sloeg nergens op, constateerde ook Harrington in het Financieel Dagblad. “Er zit totaal geen verband in. Ewald lijkt me nog de intelligentste. Nol heeft soms wel een aardige swing.” De Achmea-voorman kreeg van Harrington een privélesje in het putten van de bal op de green. Voor Kist, oud-hockeyinternational en fanatiek marathonloper, is golf niet meer dan een sport voor gepensioneerden. “Het geeft wel een enorme bevrediging als je zo’n bal een enorme lel geeft”, aldus de ING-topman. (vijfde kolom)
Misschien iets voor Lloyd’s: ‘My name is Bond’.

Reageer op dit artikel