nieuws

Erasmus vernieuwt autopolis

Archief

Erasmus heeft de personenautoverzekering vernieuwd. Onder meer is gekozen voor een gewijzigde premiestelling, die is gebaseerd op nieuwe factoren als type en vermogen van de auto en het beroep van de bestuurder.

Het gewijzigde premietarief, dat per 1 september geldt, is alleen van toepassing op nieuwe polissen. “Modale risico’s gaan minder cascopremie betalen, terwijl we de premie voor de zwaardere risico’s juist hebben opgetrokken. Die was voorheen erg laag”, zegt een woordvoerder.
De premiebepalende factoren in de nieuwe structuur zijn: merk en uitvoering van de auto, cataloguswaarde, bouwjaar, leeftijd bestuurder, postcode, gewicht, vermogen, aantal kilometers per jaar, aantal schadevrije jaren en de soort brandstof. De bonus-malusladder is gehandhaafd; alle verzekerden vallen na drie schades in één jaar terug naar trede 1 (25% toeslag). Bij één schade vallen verzekerden in de meeste gevallen zes treden terug.
Nieuw is ook een offerteprogramma, waarmee de premies voor alle onderdelen van de Multi Polis kunnen worden berekend. De pakketpolis telt vijf rubrieken: verkeer, wonen, vrije tijd, recht en ongevallen. Er geldt een pakketkorting die kan oplopen tot 10%.
Ter introductie krijgen tussenpersonen tot eind november voor elke gesloten autopolis honderd in plaats van 25 E-smiles, punten waarmee het intermediair cadeaus kan sparen. Voor klanten is er een spaaractie opgezet in samenwerking met Kwik-Fit. Verzekerden krijgen op vertoon van een pas tot eind volgend jaar 25% korting op onderhoudsbeurten en de APK.

Reageer op dit artikel