nieuws

Erasmus verkocht aan Delta Lloyd

Archief

Delta Lloyd heeft met Wüstenrot & Württembergische overeenstemming bereikt over de overname van diens Nederlandse dochter Erasmus Verzekeringen.

Erasmus dat zowel schade- als levensverzekeringen verkoopt, had per eind vorig jaar een balanstotaal van _ 1 mld. De inkomsten uit premies bedroegen vorig jaar _ 250 mln bruto, waarvan 45% uit Leven. Het eigen vermogen van de Rotterdamse dochter van het Duitse Wüstenrot & Württembergische bedraagt circa _ 44 mln. Erasmus heeft 250 medewerkers.
“Onze oude moedermaatschappij wil zich volledig focussen op de Duitse markt en vond ons te beperkt en niet in dat plan passen”, zegt Erasmus-directeur Manfred Oschwald. “Voor zover wij weten, blijven de directie en de activiteiten voorlopig zoals ze nu zijn. We denken te profiteren van onze nieuwe moeder door haar kennis en financiële kracht wat ons een krachtige uitstraling geeft naar de markt.”
Positie versterken
De overname van Erasmus past in het streven van Delta Lloyd om zijn positie op de Nederlandse verzekeringsmarkt te versterken, zowel op schade- als levensgebied. De woordvoerder van Delta Lloyd zegt dat op termijn wel degelijk synergievoordelen zullen worden behaald door overeenkomstige afdelingen samen te voegen. “Maar de eerste periode niet, voorlopig gaan we daar vrij zorgvuldig mee om.”
Wüstenrot & Württembergische richtte in 1986 Erasmus mede op en had toen 60% van de aandelen in handen. In 1990 werd het volledige eigenaar, waarna in 2002 een saneringsslag volgde, die de maatschappij vanaf 2004 weer winstgevend maakte.

Reageer op dit artikel