nieuws

Erasmus Leven introduceert Rente Evenwicht Hypotheek

Archief

Erasmus Leven heeft de Rente Evenwicht Hypotheek op de markt gezet, een hypotheekproduct dat bescherming moet bieden tegen te grote renteschommelingen.

De Rente Evenwicht Hypotheek is een van de diverse rentebeschermingsproducten die er de laatste maanden zijn geïntroduceerd, onder meer door Hypotrust, ABN Amro, Friesland Bank, Direktbank en Zwolsche Algemeene.
Het nieuwe hypotheekproduct van Erasmus Leven kan worden gesloten in combinatie met vrijwel alle hypotheekvormen. Het vastgestelde rentepercentage kan één keer per drie maanden worden aangepast, indien de rentestijging groter is dan de onder- en bovenmarge. De aanpassing betreft alleen dat deel dat de gekozen bandbeedte overschrijdt.
Deze bandbreedte bedraagt 1% bij een renteduur van vijf jaar, 1,75% bij een renteduur van tien jaar, 2% bij een renteduur van vijftien jaar, 2,5% bij een renteduur van 25 jaar, en 3% bij een renteduur van dertig jaar.
Direktbank
In het hypotheekarrangement van Erasmus Leven met de Direktbank zijn enkele wijzigingen doorgevoerd. Bij de acceptatie van hypotheken wordt het tweede inkomen voortaan voor 100% (was 50%) meegenomen en wel gedurende de gehele looptijd.
Verder is het mogelijk een premiedepot in te brengen in de hypotheek. De rentevergoeding over dit premiedepot is gekoppeld aan de hypotheekrente, onder aftrek van 1,5%-punt.

Reageer op dit artikel