nieuws

Er gebeuren vreemde dingen in Wemeldinge

Archief

Bezoekers van de jachthaven aan de Oosterschelde in het Zeeuwse Wemeldinge keken onlangs vreemd op van dit merkwaardige stilleven op de steiger: het leek wel een uit de kluiten gewassen variant op Domino Day.

De eigenaar van de Golf Cabrio (vooraan op de foto) had zijn auto die ochtend, zoals altijd, achteruit naar het water geparkeerd. Even later zette, dertig meter verderop, de eigenaresse van een Volvo V40 haar auto stil. Ze liet de auto in de versnelling staan en ging boodschappen doen. Terwijl er niemand in de buurt was, schoot de Volvo opeens uit zijn versnelling en ging rollen. De wagen maakte snelheid dankzij het heuveltje waar hij vanaf reed en botste tegen de geparkeerde Golf, die van de weeromstuit ook aan het rollen ging. Beide auto’s doken achteruit van de kade af en eindigden met hun achterkant op de lager gelegen steiger.
Gelukkig voor de eigenaar van de Golf lag daar een boot, want anders had zijn wagen waarschijnlijk het ruime sop gekozen en was de schade aanzienlijk groter geweest dan de _ 5.000 die verzekeraar ZLM nu kon declareren bij Fortis, de verzekeraar van de Volvo. De Volvo was helaas total loss. En de boot? Die had geen krasje.

Reageer op dit artikel