nieuws

Enra van DSB naar Bovemij

Archief

Per 1 januari volgend jaar wordt Bovemij de nieuwe eigenaar van volmachtbedrijf Enra Verzekeringen in Grootebroek. Enra, nu nog een dochter van DSB Bank, is gespecialiseerd in verzekeringen die via (brom-)fietswinkels worden afgezet.

“Bovemij Verzekeringen heeft als doelstelling te blijven groeien en een zelfstandig functionerende verzekeringsmaatschappij te zijn en te blijven, om aandeelhouder Bovag en de leden optimaal te kunnen bedienen. Door deze overname kunnen we nu op lange termijn gezamenlijk investeren in de tweewielerbranche en daarmee de penetratiegraad vergroten”, zo luidt de motivatie van Bovemij voor de overname.
Europeesche
Enra verkoopt al sinds 2000 in volmacht de tweewielerverzekeringen van Bovemij en heeft daarnaast een volmacht van de Europeesche voor vergelijkbare producten. Nog niet duidelijk is wat daarmee zal gebeuren. De volmacht die Enra had van Royal & Sun Alliance, was al in een eerder stadium ingetrokken.
Het kantoor in Grootebroek, dat wordt geleid door directeur Alfred Quanz, blijft gehandhaafd en dat geldt ook voor het dienstverband van de directie en alle 42 medewerkers. “Enra blijft een zelfstandige organisatie die haar eigen beleid voert. Voor de medewerkers verandert er niets”, aldus Bovemij.
Over de omvang van de portefeuille en het premie-inkomen van Enra wil Bovemij geen mededelingen doen. Datzelfde geldt voor de overnamesom.

Reageer op dit artikel