nieuws

Enorme nettogroei beleggingsfondsen NN

Archief

In de beleggingsfondsen van Nationale-Nederlanden is in 1996 voor f 800 mln aan nieuwe gelden gestopt. Een bijzondere score, afgezet tegen particuliere beleggingsreuzen als Robeco en ABN Amro.

Het gaat goed met de beleggingsverzekeringen van NN. Dat blijkt uit de stijging van het beheerd vermogen van de negen NN-beleggingsfondsen van f 3,1 mld naar f 4,8 mld. De nettogroei (instroom minus uitstroom van beleggersgeld) bedroeg f 0,8 mld. De overige f 0,9 mld is toe te schrijven aan koersstijgingen.
ABN Amro Asset Management beheerde eind 1996 met haar Nederlandse beleggingsfondsen f 26,6 (23,2) mld voor (particuliere) klanten. De nettogroei bedroeg f 0,6 mld. De overige f 2,8 mld groei werd veroorzaakt door koersstijgingen.
De Robeco Groep (Rabobank), de grootste beheerder van (voornamelijk) particuliere gelden, zag vorig jaar het totaal beheerd vermogen stijgen tot / 81,5 mld. De nettogroei van de gelden in beleggingsfondsen kwam echter uit op een kleine f -4 mld.

Reageer op dit artikel