nieuws

‘En bloc clausuleren van lopende polissen onhaalbaar’

Archief

Mr. Gerard Kamphuisen, verzekeringsjurist bij Houthoff Advocaten, meent dat het voor verzekeraars vrijwel onhaalbaar is om millenniumschade uit te sluiten in lopende contracten.

Kamphuisen stelde tijdens een NVA-studiemiddag over het millenniumprobleem dat het voornemen van verzekeraars gebruik te maken van de en bloc-clausule door een rechter zeer waarschijnlijk als ‘onaanvaardbaar’ bestempeld zal worden.
Volgens de jurist is een verzekeringsovereenkomst juist bedoeld voor het overdragen van onzekerheden en kan zo’n contract daarom niet snel eenzijdig worden beperkt. Hij verwacht dat uitsluiting slechts mogelijk is bij ‘voor de verzekeraar aantoonbaar levensbedreigende omstandigheden’. “Zover is het nog lang niet. Er is dus ook geen reden en bloc-wijzigingen toe te staan”, aldus Kamphuisen, die hierover ook een advies heeft uitgebracht aan de NVA.

Reageer op dit artikel