nieuws

Elvia volgt Europeesche op als verzekeraar Peter Langhout

Archief

Elvia Reisverzekeringen is de Europeesche opgevolgd als toeleverancier van reis- en annuleringspolissen voor Peter Langhout Reizen.

De Europeeesche, die woensdag in kort geding voor de Haagse rechtbank _ 350.000 aan achterstallige reis- en annuleringspremies eiste, heeft de samenwerking met de touroperator medio december opgezegd.
Volgens algemeen directeur Jan Steenman (Europeesche) dateren de betalingsproblemen al van begin vorig jaar. “Toen zijn nieuwe afspraken gemaakt, maar vorig najaar bleek dat ook deze niet werden nagekomen.”
De samenwerking van Europeesche met Peter Langhout Reizen dateert van het eerste uur. “In totaal zo’n tien jaar “, aldus Steenman. De touroperator was volgens hem goed voor _ 1,3 mln premie per jaar.
Elvia
De overeenkomst van Peter Langhout met Elvia is begin dit jaar ingegaan, bevestigt woordvoerster Margreet Snaas. Zij benadrukt dat de gesprekken over de samenwerking “al in een eerder stadium zijn geopend”.
Over eventuele insolventierisico’s zegt Snaas: “Wij hebben voldoende zekerheid ingebouwd dat Peter Langhout Reizen zijn financiële verplichtingen zal nakomen.” De overeenkomst geldt vooralsnog voor een jaar, waarna de samenwerking zal worden geëvalueerd.
Het in financiële moeilijkheden verkerende Peter Langhout Reizen (Alphen aan den Rijn) werd begin vorige maand uit de Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR) gezet.

Reageer op dit artikel