nieuws

Elvia reispolis ook in de lucht te koop

Archief

Elvia Reis verkoopt als proef last-minutepolissen tijdens chartervluchten.

Het cabinepersoneel van Air Holland biedt reizigers de mogelijkheid om tijdens de vlucht een reispolis te sluiten. “Het gaat om een standaardproduct, want het moet aan boord via een eenvoudig formuliertje worden gesloten”, zegt René Vermeulen, hoofd marketing & sales. Het product heeft een werelddekking, en er kan uitsluitend worden gekozen voor een duur van 8, 15 of 22 dagen. De dekking gaat in op het moment dat het vliegtuig landt.
De proef loopt al enige tijd, maar over de resultaten valt volgens Vermeulen nog niets te zeggen. “Het zomerseizoen is net begonnen.” De verwachtingen van Elvia zijn gebaseerd op een Nipo-onderzoek. Vermeulen: “Daaruit blijkt, dat zeven procent van de vakantiegangers die een georganiseerde vlieg- of busvakantie houdt, geen reisverzekering heeft”.
Air Holland maakt haar passagiers op drie manieren attent op de last-minutepolissen. Bij het inchecken ontvangen zij een voucherboekje waarin een bericht van Elvia is opgenomen. Ook in het inflightmagazine van Air Holland, dat alle passagiers in hun stoel vinden, worden zij gewezen op de verzekeringsmogelijkheid. Tot slot wordt de reisverzekering ook nog via de intercom onder de aandacht gebracht.
Air Holland krijgt volgens Vermeulen een normale provisie. Of de verkopende stewards en stewardessen er zelf beter van worden, weet hij niet.
Na de zomer bekijkt Elvia of het loont om de verzekering ook te laten verkopen op vluchten van andere luchtvaartmaatschappijen.

Reageer op dit artikel