nieuws

Elvia Reis biedt ‘EU-dekking’

Archief

Elvia Reis beschikt sinds kort over een aparte NV om internationale klanten (touroperators) namens de Zwitserse groep in alle EU-landen te kunnen bedienen.

Elvia heeft hiervoor de reeds lange tijd in bezit zijnde lege NV ‘Reisbelangen Nederland’ omgedoopt in ‘Elvia Travel Insurance International NV’.
Met deze NV wordt het mogelijk om als reisverzekeraar op te treden voor internationale touroperators die in meerdere landen actief zijn en Elvia in al die landen wensen te gebruiken als partner. Elvia Travel Insurance International staat daarbij onder controle van de Nederlandse Verzekeringskamer (home country control).
Volgens Elvia-directeur Trevor de Vries beschikt het buiten de EU gelegen Zwitserse moederconcern niet over de mogelijkheid om klanten te volgen over de EU-grenzen heen. De NV van Elvia Reisverzekeringen is verkozen voor deze taak, omdat de meeste Europese vestigingen van de Elvia Groep (behalve Portugal) nevenvestigingen zijn van de Zwitserse hoofdvestiging.

Reageer op dit artikel