nieuws

Elvia-medewerker Bijlsma fietst f 8.500 bijeen voor Right To Play

Archief

Elvia-medewerker Bijlsma fietst _ 8.500 bijeen voor Right To Play

Door een dikke 5.500 kilometer te gaan fietsen heeft Elvia-medewerker Kasper Bijlsma _ 8.500 opgehaald voor de organisatie Right To Play. Kasper, in het dagelijks leven hulpverlener op de afdeling Automotive, nam de uitdaging aan om van de Oost- naar de Westkust van de Verenigde Staten te rijden. Zijn werkgever sponsorde Kasper tijdens de 5.539 kilometer lange tocht.
Olivia Ansenk van Right To Play bestempelde de reis van Kasper, die sinds begin 2005 bij Elvia werkt, als een superinitiatief. Het bedrag gaat naar een lokale organisatie in een van de armste wijken van de Ugandese hoofdstad Kampala. Right To Play zet zich in voor sport en spel voor achtergestelde kinderen, waar ook ter wereld.
Het opgehaalde bedrag en het medeleven van zijn collega’s bij Elvia heeft Kasper als bijzonder ervaren. “Ik had het al mooi gevonden als de teller rond de _ 5.000 was gekomen.” Hij is ook een maand later nog lang niet uitgesproken over al zijn ervaringen. “De beelden blijven voor altijd op je netvlies. Ik reed over bergen, door woestijnen, maïsvelden, echt prachtig.”
Ook Elvia hoefde over de sponsoring van de fietstocht niet lang na te denken. Communicatiemanager Audrey Denkelaar: “Het mooie van deze sponsoring is dat we een medewerker van Elvia sponsoren op sportief gebied en dat combineren met maatschappelijk verantwoord ondernemen.”
Scheers schrijft een lied over Lelystad
Frank Scheers van Scheers Hypotheek & Pensioen uit Lelystad heeft een lied over zijn vestigingsplaats geschreven. Het lied heet ‘Ik hou van Lelystad’ en is volgens Frank “een gezellig lied wat je makkelijk kunt meezingen en waar je goed op kunt dansen.” De lokale artiest Dennis Koppen heeft het lied opgenomen en de cd zal begin september verkrijgbaar zijn.
De opbrengst van die cd gaat naar het goede doel. Scheers heeft gekozen voor Kika. Kika houdt zich bezig met onderzoek op het gebied van kinderkanker.
Het idee om een lied over Lelystad te schrijven kreeg Scheers toen hij vorig jaar het Preuvenement organiseerde als onderdeel van “het Geheim van Lelystad”. Doelstelling was het promoten van de stad en volgens Scheers hoort daar ook een lied bij. Bovendien valt er iets te vieren: het is veertig jaar geleden dat de eerste woning in Lelystad is opgeleverd.
Utrecht verliest
zijn N-baken
Wie vanuit het noorden of oosten Utrecht nadert, ziet als eerste herkenningspunt de Domtoren. Zij die uit het zuiden of westen komen, zien als eerste de flat van Nationale-Nederlanden, al net zo’n baken voor de stad als de hoogste kerktoren van het land. De flat staat aan de Van Weerden Poelmanlaan. “Jij woont waar?”, zeggen ze in de Domstad. Want niemand kent het adres van de twintig verdiepingen hoge gebouw. De ‘flat van Nationale-Nederlanden’ is net zo beroemd als Het Vreeburg. De flat is echter nimmer eigendom van Nationale-Nederlanden geweest, ook al staat het logo sinds 1968 op de top van de gevel. Het gebouw is van Amvest. De ‘N’ gaat overigens verdwijnen, want het contract met Amvest wordt door NN niet verlengd. Dat scheelt _ 50.000 per jaar. “Maar dat is niet de reden”, zegt de woordvoerder van NN. “Het tienjarig contract loopt af en het past niet meer bij het beeld hoe wij onze communicatie inrichten.” En dat terwijl Utrecht juist de stad is, waar de meest oude gevelreclames de muren sieren. Al meer dan 106 historische muurreclames zijn er in ere hersteld.
Hockeyscheidsrechters in nieuw tenue
Ruim duizend hockeyscheidsrechters zijn door ONVZ in een nieuw tenue gestoken. De scheidsrechters dragen voortaan shirts en sweaters in de kleuren: geel, fuchsia of turkoois met ONVZ-logo. De broek of rok is neutraal zwart. De nieuwe kleding is onderdeel van een driejarig sponsorcontract met de Koninklijke Nederlandse Hockey Bond. ONVZ ondersteunt projecten waarbij beweging en gezondheid een grote rol spelen. ONVZ introduceerde anderhalf jaar geleden de Hockey Zorgpolis, een aanvullende verzekering afgestemd op de sporter.
Sportkamp voor jeugd met diabetes
Deze week hield de Bas van Goor Foundation voor zorgverzekeraar VGZ als proef een gratis sportkamp voor 24 kinderen met Diabetes Mellitus type 1. Het doel was om kinderen in de leeftijd van 12 tot 16 jaar met diabetes te laten ervaren dat de ziekte weliswaar onhandig is, maar geen beperking hoeft te zijn om te bewegen en te sporten. Als voormalig profvolleyballer met diabetes weet Bas van de Goor dat als geen ander.
VGZ wilde met dit kamp onderzoeken hoe betekenisvol een begeleid bewegingsprogramma is voor kinderen met deze aandoening.

Reageer op dit artikel