nieuws

Elvia Alarm Service nu ook voor autoverzekerden en derden

Archief

Na Elvia Reis is nu ook Elvia Verzekeringen gebruik gaan maken van de eigen alarmcentrale EAS. Afgelopen week werd de overeenkomst met de VHD-alarmcentrale beëindigd. De EAS-centrale telt inmiddels 22 medewerkers.

Motorrijtuigverzekerden van Elvia die een beroep moeten doen op telefonische hulpverlening, krijgen in het vervolg medewerkers van de Elvia Alarm Service aan de lijn. Intermediair en verzekerden zijn in de afgelopen dagen voorzien van een nieuwe ruitsticker en een groene kaart.
Achter de telefoonnummers 020-561.86.31 (motorrijtuigen) en 020-592.92.92 (reis) gaat een snel groeiende alarmcentrale schuil. Volgens M. Kuindersma, woordvoerster van de aan de Weesperzijde gevestigde alarmcentrale, wordt de EAS ook in toenemende mate ingezet door derden (IZA, Credit Lyonnais). “Zo bieden we onder meer grote assurantiekantoren de mogelijkheid een alarmdienst onder eigen label aan te bieden. Hun klanten worden door onze medewerkers vervolgens te woord gestaan uit naam van het assurantiekantoor.”
Personal Data Service
Eveneens deze week is Elvia Reis gestart met een nieuw produkt ter bescherming van persoonlijke bezittingen: Personal Data Service. De PDS voorziet onder meer in het blokkeren van bankpassen en credit-cards wanneer deze worden vermist. Ook worden deelnemers herinnerd aan het op tijd verlengen van paspoort, identiteitskaart of rijbewijs. Standaard in het pakket is een tolkservice in geval van verlies, diestal of vermissing van documenten in het buitenland. De kosten van PDS bedragen f 30 per jaar. In combinatie met een doorlopende reisverzekering kost de service f 25 per jaar.
Van de doorlopende particuliere reisverzekering is de dekking aangepast. Zo is reis-rechtsbijstand standaard aan de dekking toegevoegd en zijn voortaan ook ziekte- en repatriëringskosten gedekt voor meegenomen huisdieren. Ook nieuw is de dekking voor meerdaagse (niet vooraf geboekte) trips in Nederland. De automobilistenhulpverzekering is vervangen door een wat uitgebreider autohulppakket+. In verband met de diverse uitbreidingen is de premie met zo’n 10% gestegen.

Reageer op dit artikel