nieuws

ELQ verkleint acceptatieruimte

Archief

ELQ, verstrekker van risicovolle hypotheken, brengt de maximale lening voor de Welqom-hypotheek terug van 125% tot 110% van de executiewaarde.

ELQ doet dit vanwege de bijzondere marktomstandigheden voor hypotheekverstrekkers die hun portefeuilles securitiseren. “We hopen dat de kredietcrisis binnen afzienbare tijd weer over is”, zegt marketingmanager Bert van Daalen. “Maar uiteindelijk moeten wij de hypotheken die we sluiten ook weer kunnen doorverkopen. Daarom was deze aanscherping nodig.”
Hij vindt niet dat ELQ zich met de wijziging uit de markt prijst. “Veel van onze klanten nemen toch een deel eigen geld mee.” Offertes die vóór 1 februari zijn verstrekt, kunnen nog tot en met 21 februari worden aangeleverd.
Van Daalen vindt het vreemd dat bij Sparck, een andere prominente verstrekker van risicovolle hypotheken, de acceptatiecriteria nog helemaal niet zijn aangepast. “Ook Citigroup heeft een grote groep securitisatiedeskundigen, zou je zeggen. Bij Lehman Brothers weten we precies waar potentiële investeerders behoefte aan hebben. Maar blijkbaar denkt Sparck zijn portefeuille zonder acceptatiewijzigingen nog af te kunnen zetten.”

Reageer op dit artikel