nieuws

ELQ verder zonder Huizing

Archief

Theo Huizing (46) vertrekt binnenkort als directievoorzitter bij ELQ Hypotheken. Wie hem opvolgt, is nog niet bekend.

Huizing, hiervoor werkzaam bij NIB Capital, werd bij de start van ELQ in februari 2004 aangesteld als algemeen directeur. Van de vierkoppige directie die toen aan het hoofd stond van ELQ, is nu alleen Jan-Paul Hendriks over. Marketingdirecteur Erwin van der Wal stapte medio vorig jaar over naar Woonfonds en werd vervangen door Ebbo de Jong. Financieel directeur Arco van de Ven (docent aan de Erasmus Universiteit) is vorig jaar opgevolgd door Aart Boonzaayer.
Volgens De Jong zit de rol van Huizing als initiator erop. “Hij gaat in Peru een project met straatkinderen doen en zich daarna beraden op de volgende carrièrestap.” Het is nog niet zeker of ELQ een opvolger gaat zoeken. Mogelijk wordt een van de drie resterende directieleden tot algemeen directeur benoemd.
Goede koers
ELQ heeft vooral in het laatste kwartaal van 2005 goed geboerd, zegt De Jong. “We hebben voor een miljard geoffreerd.” In september werd een nieuwe start gemaakt met twee hypotheekproducten: de WelQom Hypotheek en de Quick Hypotheek. Voordien werd de lening altijd afgestemd op de persoonlijke situatie van de klant.
“We zitten nu op de goede koers”, zegt De Jong, die geen concrete omzetcijfers wil noemen. “Vorig jaar hebben we 400% groei geboekt, dus het gaat nog niet om een echt hoog bedrag.” Aandeelhouder en investeringsbank Lehman Brothers zou vanuit Amerika nog geen harde omzeteisen hebben neergelegd.
Volgens De Jong is het tijd dat de hypotheekmarkt leert anders met risico’s om te gaan. “Toen ik bij verzekeraars werkte, was mijn motto dat er geen slechte risico’s zijn, alleen slechte premies. Dat geldt ook voor hypotheken: er zijn alleen slechte aanbiedingen. Op verzekeringsgebied wordt differentiatie al algemeen toegepast. Dat begint nu ook bij hypotheken te komen.” In dat licht juicht De Jong de komst van Sparck toe, hoewel deze nieuwe geldgever zelf liever niet met ELQ wordt vergeleken.

Reageer op dit artikel