nieuws

‘Elitetarief’ brengt Legal & General succes

Archief

De invoering van een lager risicotarief voor mensen met hogere inkomens heeft Legal & General geen windeieren gelegd. De productie is in de maanden april en mei explosief gestegen.

In april repte Legal & General al van een verzesvoudiging van het aantal offertes. Nu, bijna drie maanden na de introductie van Legal Lifestyle, zijn er meer concrete productiecijfers voorhanden. “Maar uit concurrentieoverwegingen ga ik niet de exacte omzetcijfers noemen. Ik houd het erop dat we twee tot zes keer zoveel overlijdensrisicoverzekeringen hebben gesloten dan in dezelfde periode vorig jaar”, aldus Legal & General-directeur Bob van den Berg.
De totale productie nieuwe levensverzekeringen van Legal & General in het jaar 2000 stond eind mei op f 67,7 mln, waarvan f 60 mln uit koopsommen. Volgens Van den Berg is zo’n 10% van die premie-omzet bestemd voor risicoverzekeringen.
Na drie kwartalen rapporteerde Legal & General een 32% hogere productie van premiebetalende polissen (f 4,2 mln) en een 23% hogere koopsomproductie (f 39,7 mln). In de maanden april en mei zijn die groeicijfers volgens Van den Berg +25% (premiebetalend) en +20% (koopsom). “Afgezet tegen de CBS-cijfers doen we het dus erg goed.”

Reageer op dit artikel