nieuws

Elektronische snelweg en verzekeringsdistributie

Archief

R. Kwakkenbos van Mercuri International houdt bij de West-Brabantse Assurantie Club een lezing met als titel: ‘De impact van de Elektronische snelweg op de verzekeringdistributie’. Eventuele vragen aan dhr. Kwakkenbos over dit onderwerp kunnen vooraf gestuurd worden naar e-mailadres: kwakkenb@mercuri.nl. De bijeenkomst wordt gehouden in Zaal Bruininks aan de Kerkstraat 10 te Bavel.

Niav-lezing over Rijksdienst voor het wegverkeer
Bij het Niav wordt door E. Koning, hoofd Voertuigdocumenten van de Rijksdienst voor het Wegverkeer, een lezing gehouden over de Rijksdienst voor het Wegverkeer. De bijeenkomst vindt plaats in wegrestaurant Afrit De Meern, Rozen/Tulpenzaal, Meerndijk 59 te De Meern. Aanvang 20.00 uur.
De hypotheek als strategisch product voor een betere marktpositie
De IIR organiseert de 6e Hypotheken-conferentie. Tijdens deze conferentie wordt ingegaan op onderwerpen als internationale ontwikkelingen, Nederlandse politieke en beleidsmatige ontwikkelingen, ontwikkelingen in de hypotheekmarkt en wensen van de klant. Aansluitend aan de conferentie vindt op 30 januari een personal financial planning workshop plaats. Tijdens deze workshop wordt in kleine groepen ingegaan op persoonlijke financiële planning. De conferentie wordt gehouden in het World Trade Center in Amsterdam. De prijs bedraagt f 3.290. Informatie en aanmelding bij mevr. N. Okker, tel. 020-671.51.51.
De aansprakelijkheid van een tussenpersoon
Mevrouw E.M. Dijkers (Bavam) houdt bij assurantieclub Het Markiezaat een lezing met als titel: ‘De aansprakelijkheid van een tussenpersoon’. Aansluitend vindt de nieuwjaarsbijeenkomst plaats. De bijeenkomst wordt gehouden in café-restaurant De Raayberg, Antwerpsestraatweg 267 te Bergen op Zoom en begint om 16.00 uur.
Digitale kans voor Leidse Assurantie Club
De Leidse Assurantie Club heeft een lezing georganiseerd over het onderwerp ‘De digitale kans’. Sprekers zijn G.G. van de Worp en drs. G. Drijer, respectievelijk accountmanager en websitemanager bij Atriserv. De bijeenkomst begint om 20.00 uur in Bowling & Partycenter ‘De Oude Tol’, Hoofdstraat 147 te Sassenheim.
Seminar over de gevolgen van cie Witteveen
De Kamer van Koophandel organiseert een bijeenkomst over de gevolgen van de commissie Witteveen voor het pensioen van de directeur-grootaandeelhouder. De dubbele positie van de dga binnen een onderneming maakt dat de fiscus nauwlettend de wijze van pensioenopbouw controleert en reguleert om oneigenlijk gebruik van de fiscale mogelijkheden tegen te gaan. Aan de orde komen: flexibilisering, eigen beheer versus verzekeren, etc. Kosten f 175. Informatie en aanmelding: afdeling Seminars/Cursussen, tel. 010-405.77.90.
Studiedag ‘Eigen schuld bij onrechtmatige daad’
De Vereniging van Letselschade Advocaten LSA houdt in samenwerking met Vermande de studiedag ‘Eigen schuld bij onrechtmatige daad’ die primair voor letselschade-advocaten is bedoeld. Sprekers zijn de hoogleraren J.H. Nieuwenhuis, J. Spier en J.H. Wansink, mr. A.R. Bloembergen, mr. H.A. Bouman en mevr. mr. C.J.M. Klaassen. Plaats: Okura Hotel, Amsterdam. Deelname kost / 495 (LSA-leden / 395). Informatie: 0320-23.77.77 (tst. 230).
Congres: een nieuw pensioenstelsel
Het Nederlands Studie Centrum organiseert in Muziekcentrum Vredenburg te Utrecht het congres: een nieuw Pensioenstelsel – van eindloon naar middelloon. Aan de orde komen: het nieuwe pensioenstelsel, het pensioen als arbeidsvoorwaarde, praktijkervaringen met eindloonstelsel, het gematigde eindloonstelsel, fiscale gevolgen van voorstellen. Dagvoorzitter is prof. dr. E. Lutjens van de Vrije Universiteit van Amsterdam. De kosten van dit congres bedragen f 995 (ex BTW). Meer informatie en aanmelding, tel. 010-434.99.66.
Workshop over captive insurance companies
De Risk & Insurance Research Group organiseert een tweedaagse workshop gericht op het oprichten en uitoefenen van captive verzekeringsmaatschappijen. Deze workshop wordt gehouden in The Rubens Hotel in Londen. Kosten , 690 (ex BTW). Deze workshop is een herhaling van de workshop van oktober 1996. Meer informatie bij de Risk & Insurance Research Group, tel. 0044.171.836.06.14.
Jaarvergadering en excursie Tilburgse Assurantie Club
De jaarvergadering van de Tilburgse Assurantie Club vindt plaats op 5 februari. Tevens is er een excursie georganiseerd naar Brabant Pers te Best. Het programma begint om 13.00 uur. Vertrek naar Best vanaf Hotel Ibis te Tilburg.
Seminar over de wijzigingen Wabb
Het kabinet wil het wettelijk beloningssysteem assurantie-tussenpersonen afschaffen. Wat zijn de consequenties voor de verzekeringsbranche? Euroforum organiseert het seminar: Wijzigingen Wabb op komst. Medewerking wordt verleend door de Consumentenbond, NBvA, NVA, Sun Alliance, Kooijman Groep, Coopers & Lybrand, Dullemond en Oosterbaan. Voorzitter is prof. dr. A. Oosenbrug, bijzonder hoogleraar Economie van het verzekeringsbedrijf. Het seminar wordt gehouden in het World Trade Center, Beursplein 37, Rotterdam. Kosten f 995 (ex BTW). Meer informatie en aanmelding bij Euroforum, tel. 040-297.49.74.

Reageer op dit artikel