nieuws

Elektronische gezondheidsverklaring bij NN

Archief

Nationale-Nederlanden heeft afgelopen week bij het intermediair een elektronische gezondheidsverklaring geïntroduceerd. Deze kan worden gebruikt bij aanvragen voor individuele levensverzekeringen, aov’s en Combinance-producten. De verklaring kan worden gedownload van Mijn.NN.nl. 

De elektronische verklaring is beknopter dan de papieren versie. Aan de hand van de antwoorden wordt bepaald of vervolgvragen noodzakelijk zijn. “De verzekeringsadviseur ziet direct of de aanvraag medisch geaccepteerd is”, aldus NN. “Een handtekening van kandidaat-verzekerde is niet nodig en juridisch ook niet noodzakelijk.” Wordt de aanvraag niet direct geaccepteerd, dan ontvangt de tussenpersoon binnen enkele werkdagen een e-mail waarin wordt aangegeven wat de vervolgstappen zijn. 

Reageer op dit artikel