nieuws

Elan wil uitgroeien tot ‘Aegon-breed’ callcenter

Archief

Omdat de Kamerbeek Meeùs Groep geen heil zag in het doorzetten van de door Kamerbeek ingezette overname van assurantiekantoor Elan, is deze callcenter-organisatie met hoofdvestiging Heerenveen begin deze zomer geheel in handen gekomen van Aegon.

De Elan-directie droomt na de overname van een Aegon-brede toepassing van hun organisatie.
“Onze hypermodern uitgeruste callcenters zullen straks voor verschillende activiteiten van Kamerbeek ingezet worden. Daarnaast bestaan er plannen om ook voor andere Aegon-activiteiten onze diensten aan te bieden. Aegon-directeur Paul Vacher is daar een warm voorstander van. Ik heb begrepen dat er onder meer gesproken wordt over samenwerking met Adviespunt in Amersfoort”, aldus Elan-directeur John Jorritsma
Elan telt 130 medewerkers en beschikt over callcenters in Almere, Lelystad en Leeuwarden met in totaal 250 telemarketeers. Het callcenter in Leeuwarden wordt binnenkort verplaatst naar de Aegon-vestiging in die stad.
Stomverbaasd
De verkoop van het assurantiebedrijf Elan stond al geruime tijd op de agenda. Met Kamerbeek was al in 1998 een volledige overname afgesproken. Directeuren John van der Werf en John Jorritsma zouden hun meerderheidsbelang medio 2000 overdragen aan Kamerbeek. Met de fusie tussen Meeùs en Kamerbeek leek er even onduidelijkheid te ontstaan over de consequenties voor Elan. Directeur John Jorritsma: “Ik was stomverbaasd toen ik het hoorde. Er ontstond vervolgens een wat vreemde situatie, aangezien wij een juridische overeenkomst hadden met Kamerbeek en niet met KMG. De laatste stelde zich echter op het standpunt: ‘wij hebben helemaal niks met Elan te maken’. Uiteindelijk besloot KMG-moeder Aegon om het bedrijf dan maar zelf over te nemen.”
Over de gevolgen van de overname op de productievrijheid van Elan is Jorritsma op z’n zachtst gezegd niet erg duidelijk: “Wij spreken de wens uit dat de wijze waarop wij in het verleden hebben geproduceerd, gehandhaafd blijft”. In een nadere toelichting zegt hij enkele dagen later dat er door Aegon toezeggingen gedaan zijn: “Al willen we 100% Delta Lloyd gaan verkopen. Geen enkel punt”, om daar vervolgens aan toe te voegen: “Ik hoop dat we onze onafhankelijkheid kunnen behouden”.

Reageer op dit artikel